Foto Mike Elburgh
Home
Nieuws
Beluisteren
Playlist
Boekingen
CD
Downloads
Over mijzelf
Gastenboek
LinksUpdate 23/12/09

Newsflash

Hier vind je de laatste nieuwtjes over
Mike Elburgh en Lanterna Magica23/12/09: Halle schaatst, Mike Elburgh musiceert
Halle is al enkele weken in de ban van de ijspiste die op het stationsplein werd aangelegd. Naast schaatsplezier worden er tal van randactiviteiten en optredens voorzien.

Op zaterdag 26 december tussen 14 en 16 uur, geef ik het beste van mezelf. Het wordt een stevig concert met een greep uit 50 jaar popgeschiedenis. Meer info op Halle schaatst.

Alvast prettige feestdagen toegewenst!

Mike Elburgh

31/10/09: Een avondje Korbeek-Dijle
Goed nieuws voor de fans uit het Leuvense: op zaterdagavond 7 november ben ik bij de harmonie Sint-Cecilia te gast. Vanaf 19 uur begint hun jaarlijkse muziekavond met een optreden van de leerling-muzikanten. Nadien volgt het avondconcert.

Rond 21 uur is er een receptie waarbij ik voor de juiste muzikale sfeer zorg.

Iedereen wordt verwacht in OC Ter Dijle te Korbeek-Dijle. De toegang is gratis.

15/10/09: Choucroutekermis in Ruisbroek op vrijdag 23 en zaterdag 24 oktober te Ruisbroek
Het is stilaan een traditie aan het worden, het choucroute eetfestijn in Ruisbroek.Dit jaar vindt dit gebeuren plaats op vrijdag 23 en zaterdag 24 oktober, telkens vanaf 18u30. Place to be is zaal “Ons huis”, Fabriekstraat 9, 1601 Ruisbroek.

Er is keuze tussen choucroute Royal of varkenshaasje in een lekker roomsausje met kroketjes. Ik breng intussen de gepaste sfeermuziek en nadien wordt er gedanst.

Inschrijven kan enkel op reservatie bij Rudi Tastenoe op 0476/75 42 98.

Lekker eten, gezellige sfeer, muzikale omlijsting en ambiance maken voor het goede doel, als dat geen goed doel is!

01/10/09: Driedaagse in Zuun
Het jaarlijkse eetfestijn van de Koninklijke harmonie Sinte-Lutgardis komt er weer aan. Voor een overheerlijke steak, varkenshaasje of ossetong, kan je terecht in de Sint-Lutgardis parochiezaal, A. Quintusstraat te Zuun (Sint-Pieters-Leeuw). Ik kom er muziek spelen op zaterdag 10 oktober (18-22 uur), zondag 11 oktober (12-16 uur) en maandag 12 oktober (18-21 uur). Graag tot in Zuun!

01/10/09: VARO Kaas- & wijnavond op 9 oktober te Sint-Genesius-Rode
Welkom op de 22ste kaas- & wijnavond van VARO. Die vindt plaats in CC de Wauterbos te Sint-Genesius-Rode op vrijdagavond 9 oktober. Vanaf 18 uur kan van een ruim en lekker assortiment kazen worden gesmuld. Voeg daar een heerlijke wijn en passende muziek aan toe, en je beleeft een gezellige avond. Hopelijk tot dan!

VARO steunt personen met een handicap.

21/04/09: “Rond de vaart” in Lot op zaterdag 9 mei
Voor het derde jaar op rij speel ik op het wijkfeest “rond de vaart” in Lot. Op zaterdag 9 mei Tussen 16 en 18 uur, wordt zomerse live muziek op je losgelaten! Er is doorlopend barbecue en animatie voor jong en oud.

Place to be: in en rond het gemeentelijk Paviljoen “de Chalet” in de Walravensstraat te Lot. Iedereen is welkom!

08/03/09: Alweer 4 leuke optredens achter de rug
Op de foto met de premierMijn eerste muzikale exploot van dit jaar was het opluisteren van de CD&V receptie in Villa Fantasia te Halle. Op 16 januari waren Herman Van Rompuy en Steven Vanackere, respectievelijk premier en vice-premier, nog maar net aan hun nieuwe taak begonnen. De aanwezigheid van beide heren, gaf deze bijeenkomst nog een flinke extra dimmensie.

Ik was best fier om even een praatje te mogen maken met onze kersverse Eerste Minister; naar mijn bescheiden mening een vriendelijke, rustige en bovenal wijze man.

Op 11 februari organiseerde Jobkanaal een talkshow in de Elisabehtzaal te Antwerpen. Het werd een interessant debat, geleid door Phara de Aguirre, omtrent de kansen van personen met een handicap op de arbeidsmarkt.

Het was leuk om mee te spelen in een band met uitstekende muzikanten, en het was nog leuker om Gert Meert nog eens te zien. We studeerden vroeger allebei aan het Brussels conservatorium en ik kon het altijd best met hem vinden.

En toen kwam het zware werk, met een driedaagse in de Zogeraa op 13, 14 en 15 februari. Het waren 3 dagen met een verschillend karakter, maar elke keer heb ik er ongelooflijk veel plezier aan beleefd.

Vrijdagavond werd mijn muziek o.m. opgepikt door enthousiaste dertigers die een verjaardagsfeest vierden. Eén van hen was een vrouw die in de marketing werkt. Ik realiseerde me dit net te laat; ze had me wellicht enkele tips kunnen geven om mijn huisstijl verder te professionaliseren.

De avond erop zat in mijn buurt een jong gezin met drie kinderen. Ze leken me zo gelukkig samen. Ze wonen hier ook maar een paar straten verderop, dus ik hoop ze nog tegen te komen. Bovendien zat het hele restaurant vol met valentijnsgeluk!

En zondag was het dan “ambiance à volonté”! Een iets ouder publiek nestelde zich vanaf 15 uur op de dansvloer. Het was maar goed dat er om 18 uur nieuwe gasten binnenkwamen om te eten, want anders zat ik daar wellicht nu nog altijd …

Na respectievelijk 5, 7 en 6 uur te hebben gespeeld, was ik blij dat het zondagavond was!   Ik nam nooit pauze en als ik het toch eens deed om even met iemand te praten, werd ik door de uitbater prompt op mijn plichten gewezen. Ik heb er dus hard voor gewerkt, maar het was meer dan de moeite waard!

Het spelen gaat ook makkelijker als je keyboard goed klinkt. Die Tyros 3 is echt geweldig! Alles klinkt zoveel dynamischer, realistischer. Dat bleek nog maar eens op het verjaardagsfeest van Willem in Walem bij Mechelen op zaterdag 21 februari.

Willem is een oud-leerling van me. Ik ben altijd een beetje schuchter als jonge gasten me komen vragen of ik op hun fuif wil komen spelen. Tenslotte luisteren ze doorgaans naar muziek die veel jonger is. Maar blijkbaar kan ik nog heel erg goed meekomen met dit jonge geweld. We hebben samen gevierd van 20 uur tot 1 uur 's nachts. Ik heb het erg fijn gevonden!

Maar soms zijn er dingen die nog veel spannender zijn dan het optreden zelf: het vinden van een chauffeur bv.; dat wordt langzamerhand een probleem. Ik wil alvast Carla, Marc en Inge bedanken omdat ze me zo uit de nood hebben geholpen.

Naast optreden ben ik vooral bezig met het aanpassen van mijn arrangementen, zodat ze optimaal klinken op het nieuwe keyboard. Voorts werk ik hard aan een demopakket, dat binnen afzienbare tijd naar de horeca, organisatoren van cruises, evenementenbureaus en andere geïnteresseerden zal worden verstuurd. Tot slot zijn de geluidsfragmenten op deze site stilaan aan vernieuwing toe. Hopelijk vind ik spoedig wat tijd om hieraan te werken.

Muzikale groet,

Mike Elburgh

22/01/09: Drie dagen Valentijn!
De uitbaters van “de Zogeraa” mogen gerust als romantische zielen worden bestempeld, want ze organiseren een driedubbel Valentijnsfeest. Op vrijdagavond 13, zaterdagavond 14 en zondagmiddag 15 februari, kun je er terecht voor een romantisch etentje op maat.

Het restaurant werkt voor deze gelegenheid met een menu en is gespecialiseerd in kreeft, diverse andere visgerechten en entre-côte. Gekruid met de mooiste liefdesliedjes zorg ik mee voor het perfecte Valentijnscadeau.

Vrijdag en zaterdag gaan de deuren open om 19 uur, zondag vanaf 12 uur.

De Zogeraa is gelegen in de Kasteelbrakelsesteenweg 492 te Lembeek. Info en reservatie via 02-306 00 75 of www.dezogeraa.be.

With love,

Mike Elburgh

09/01/09: Nieuwjaarsreceptie van CD&V Halle op vrijdagavond 16 januari 2009
CD&V Halle organiseert op vrijdag 16 januari 2009 vanaf 19u haar nieuwjaarsreceptie in Villa Fantasia, Hollestraat 93 te Halle.

Gastsprekers zijn federaal minister Steven Vanackere en burgemeester Dirk Pieters. De inwoners van de stad Halle worden allen verwacht op deze happening. Tijdens de receptie zorg ik voor een frisse noot op mijn splinternieuwe Yamaha Tyros 3.

27/11/08: November nieuwsflash
Wat vliegt zo'n jaar toch voorbij! Het begon mooi met Lanterna Magica, en het lijkt er ook mee te eindigen. Er wordt in elk geval stilaan gedacht aan een opvolger. Sowieso voel ik de drang om weer arrangementen te schrijven. Nieuwe composities mogen ook. Het lukt me weer om plaatsen, situaties en ontmoetingen in muziek om te zetten; het geeft een heerlijk gevoel. Ik wacht nu vol ongeduld op de nieuwe Tyros om aan de slag te gaan.

Ik zag het nieuwste vlaggenschip van Yamaha enkele weken geleden bij Piens in Deinze. Op de onterechte bewering na dat Piens de eerste was in België die een Tyrosdemonstratie aanbood – die primeur vond twee dagen voordien plaats in Antwerpen – was het fijn om eens uitgebreid kennis te maken met mijn toekomstige muzikale partner. Peter Baartmans, demonstrateur van dienst, heeft getracht in een uur tijd te laten horen waarin het nieuwe model zich onderscheidt van zijn voorganger. Hij heeft dat goed gedaan en het is leerrijk geweest. Zo wordt de nieuwe generatie super articulation voices met hopen complimenten overladen. Terecht, maar de nadruk bij deze nieuwe technologie ligt vooral op de blazers, en ik zie me tijdens mijn live concerten niet zo vaak gebruik maken van een klarinet, een doedelzak of een saxofoon om de melodielijn te spelen. Gelukkig is de pianoklank ook vernieuwd; daar waren we echt wel aan toe.

Het lijkt allemaal een beetje gemoderniseerd, wat beter en wat meer geworden. Binnenkort ga ik hem een dag testen en dan zal ik het pas echt weten.

Misschien heeft mijn ouwe getrouwe Tyros 1 zijn laatste concert gegeven. Het was in elk geval enorm geslaagd, daar in de parochiezaal van Korbeek-Dijle. Ik speelde er op zaterdagavond 8 november voor de plaatselijke St.-Ceciliaharmonie. Tussen 21 en 23 uur kon ik me nog een beetje inhouden en speelde ik braafjes waarvoor ik was gevraagd: achtergrondmuziek tijdens een gezellig samenzijn. Hoe dan ook vond ik dat er goed naar de muziek werd geluisterd. Er was zelfs een man die alles meezong; het bleek achteraf een grote fan te zijn. Leuk allemaal, en toen ik met “Les lacs du Connemara” eens wilde testen hoe het met de sfeer zat, begon de hele zaal mee te zingen en te dansen. Ik ben altijd in voor een onverwachte disco party en vond het dus niet erg om nog even door te gaan…

Een leuke avond had ik ook in de Zogeraa te Lembeek. Ik speelde daar op 15 augustus. Da's al een tijdje geleden, maar de zaak zat vol en het was super gezellig. Ik ga er trouwens tijdens het komende Valentijnsweekend 3 dagen spelen.

6 september was een drukke dag. Eerst was ik te gast op een jubileumfeest in Sint-Pietersleeuw, waar ik van ongeveer 12 tot 16 uur heb gespeeld. Nadien als de bliksem naar Sint-Genesius-Rode, voor een zangavond van Vakantiegenoegens. 2 weken later, op 20 september, musiceerde ik op de opendeurdag van het Negenhof in Negenmanneke. Op alle plaatsen werd ik warm onthaald!

In oktober was het niet anders. Zowel de kaasavond in Sint-Genesius-Rode, op vrijdag 10 oktober, als de 3 dagen erna op het eetfestijn van de koninklijke St.-Lutgardisharmonie, had ik het erg naar mijn zin. Het is toch fantastisch dat ze me na al die jaren nog steeds vragen om terug te komen.

Het wordt nu wat minder druk qua optredens en dan maak ik graag tijd voor andere noden. Nieuw promomateriaal bv. staat hoog op mijn verlanglijstje. Ik moet ook dringend wat gaan doen aan het werven van nieuwe chauffeurs. En de playlist mag ook eens een opknapbeurt krijgen. Werk genoeg dus!

Muzikale groet,

Mike

24/10/08: De Koninklijke Harmonie St.-Cecilia in Korbeek-Dijle concerteert op 8 november, en ik ook!
Regelmatig wordt me gevraagd wanneer ik eens te gast ben in het Leuvense. Op zaterdagavond 8 november is het eindelijk zover. De leden van de Koninklijke Harmonie St.-Cecilia geven een concert. Wat ze die avond gaan spelen is vooralsnog niet terug te vinden op hun homepage, maar hun repertoire ziet er alvast veelbelovend uit!

Het concert duurt ongeveer 2 uur en wordt afgesloten met een receptie. Het uitgelezen moment om even na te kaarten en intussen zorg ik voor de juiste sfeermuziek.

Het evenement vindt plaats in ontmoetingscentrum “Ter Dijle”, Nijvelsebaan 152, 3060 Korbeek-Dijle (Bertem). Iedereen is welkom, de toegang is gratis! Graag tot dan!

30/09/08: Een tweede boek in de picture: “Oorlog   in het hoofd”, door Michel Follet
Onlangs is “Oorlog   in het hoofd” verschenen. In zijn nieuwste boek beschrijft Michel Follet de ellende die veroorzaakt wordt door tinnitus en hyperacusis. Met deze 2 akoestische trauma's en gehoorproblemen kampt hij nu zo'n 15 jaar.

Beter dan wie ook besef ik de waarde van 2 goed functionerende oren. Het angstzweet breekt me nu al uit als ik bedenk dat vroeg of laat ook mijn gehoor achteruit zal gaan. Ik kan me dus best iets voorstellen bij de frustraties die gegarandeerd opborrelen bij iemand wiens leven voor een groot deel is opgebouwd uit muziek en radio. Leven met constante fluittonen, een gezellig samenzijn moeten ontvluchten omdat er gewoonweg te veel lawaai is, uitgeput raken van als maar meer piepjes en belletjes die tegenwoordig bij zowat elk elektronisch apparaat te horen zijn …, we staan er niet genoeg bij stil.

“Oorlog in het hoofd” werd uitgegeven bij uitgeverij Vrijdag en is verkrijgbaar in de boekhandel. Meer info vind je op zijn website.

Alle succes toegewenst, Michel!  

20/09/08: 3 dagen spelen in Zuun
Het jaarlijkse eetfestijn van de Koninklijke harmonie Sinte-Lutgardis komt er weer aan. Voor een overheerlijke steak, varkenshaasje of ossetong, kan je terecht in de Sint-Lutgardis parochiezaal, A. Quintusstraat te Zuun (Sint-Pieters-Leeuw). Ik kom er muziek spelen op zaterdag 11 oktober (18-22 uur), zondag 12 oktober (12-16 uur) en maandag 13 oktober (18-21 uur). Hopelijk zie ik je daar ook!

18/09/08: VARO Kaas- & wijnavond op 10 oktober te Sint-Genesius-Rode
Welkom op de 21ste kaas- & wijnavond van VARO. Die vindt plaats in CC de Wauterbos te Sint-Genesius-Rode op vrijdagavond 10 oktober. Vanaf 18 uur kan van een ruim en lekker assortiment kazen worden gesmuld. Een passend wijntje zal ook niet ontbreken. Ik verzorg de muzikale omlijsting.

Onlangs kwam ik de voorzitter van VARO tegen. Hij zei me dat ik reeds voor de 18de keer deze kaasavond kwam opluisteren. Het cijfer lijkt me lichtelijk overdreven, maar in elk geval doet het deugd om ieder jaar opnieuw weer even te mogen “thuiskomen”.

Graag tot dan!

17/09/08: Bijkomende informatie over de Yamaha Tyros 3
Onlangs kwam ik deze site tegen, die een onderdeel is van muziekcentrum Oostendorp en helemaal gewijd is aan de Tyros 3. Er is inmiddels een ruim aanbod aan foto's en demo's beschikbaar. Een uitgebreide review vind je hier. Het loont de moeite om het een en ander eens te bekijken, te beluisteren en te lezen.

16/09/08: Opendeurdag op 20 september in het Negenhof te Sint-Pieters-Leeuw
Zaterdag a.s. houdt dienstencentrum het Negenhof haar opendeurdag. 't Is een gezellig samenzijn waarop het centrum en de werking ervan, wat meer bekendheid tracht te verwerven. Er kan tevens een kleine maaltijd genuttigd worden. Ik zal er ook zijn met passende achtergrondmuziek.

Kom eens proeven, kijken en luisteren op 20 september vanaf 14 uur in het Negenhof, Sint-Stevensstraat 62, 1600 Sint-Pieters-Leeuw.

12/08/08: Voorsmaakje van de Yamaha Tyros 3
Stilaan ben ik toe aan een opvolger van mijn Tyros 1. Het mag ook wel, want ik heb het keyboard nu een jaar of vijf. Voor een beroepsmuzikant is dat best lang. Bovendien wordt het steeds moeilijker om de modernste hits en de daarin gebruikte klanken te blijven naspelen.

De tyros 1 heeft me ontzettend veel plezier gebracht. Vooral toen ik leerde om midifiles te maken en klanken te bewerken, ging er een zucht van opluchting door me heen. Eindelijk had ik een keyboard waarmee ik kon doen wat ik wilde. Hij zal me nog enkele maanden vergezellen en de kans is zelfs reëel dat ik hem achter de hand hou in noodgevallen, maar hij moet uiteindelijk toch wijken voor de Tyros 3. Die wordt in de herfst (vermoedelijk oktober) gereleased.

Yamaha

Yamaha brengt zo ongeveer om de 3 jaar een opvolger uit. Toen in 2005 de Tyros 2 verscheen, was het op de tanden bijten, maar ik vond dat de verschillen met de T1 te klein waren en ik besloot om rustig af te wachten. Zeker, de T2 heeft een akoestische gitaar die ik ongelooflijk mooi vind; de blazers klinken ook beter en er zijn vast nog enkele voordelen, maar al bij al kon ik de drang vrij makkelijk weerstaan. Gelukkig wordt mijn geduld binnenkort beloond.

Zelden Heb ik zoveel geruchten gelezen over de nakende komst van een keyboard. De karige info die Yamaha tot dusver heeft vrijgegeven, zal daar zeker een rol in spelen. Men is immers nog volop bezig om de T2 te overladen met extra software, waardoor velen die niet eens weten dat er dra een T3 op de markt komt, toch nog hun slag slaan.

Wat weten we dan al wel over de T3?

Zoals reeds aangehaald is de officiële informatie erg schaars. Yamaha heeft van de Tyros 3 een puzzel gemaakt, waarvan regelmatig een nieuw stukje wordt vrijgegeven.

Het lijkt er in elk geval op dat de T3 net zoals zijn voorgangers 61 toetsen zal hebben, en geen 76. Het klavier zou hetzelfde zijn als dat van de T2 en met een polyfonie van 128 tonen lijkt ook op dat vlak niets gewijzigd.

Veranderingen vallen o.m. te verwachten op het gebied van styles en klanken.

Er wordt gesproken over 450 styles met uiteraard 4 variaties. Een honderdtal hiervan is volledig nieuw en de overige 350, die dus ook al in de T1/T2 te vinden waren, werden volledig op de T3 afgetuned, zodat ze – naar het schijnt – niet meer te herkennen zijn.

1312 voices, inclusief 23 mega voices, 47 super articulation voices en 5 super articulation2 voices … dat zegt op zich niet erg veel, maar ik vond een korte demo om al even te luisteren. Hier ligt de nadruk op de jazzgitaar die verrevan slecht klinkt. De bas en de road piano klinken als in vorige modellen. Overigens werden de drumkits, of toch grote delen ervan, ook vernieuwd. Het zou kunnen dat de demo na verloop van tijd verandert zodat de jazzgitaar kan klinken als pakweg een doedelzak. Er is in dat geval niets mis met je gehoor; ik heb het idee dat de demosong na verloop van tijd wordt gewijzigd.

Net las ik dat in de T3 de “wave memory” werd verdubbeld t.o.v. de T2. Een logisch gevolg is dat de klanken van een hogere kwaliteit zijn. Dubbel zo goed? Dat lijkt me nogal onrealistisch.

Eén en ander zou moeten blijken uit de nieuwe live concert piano, een klank die ook al terug te vinden is in de CLP 280. Luister hier naar een klankvoorbeeldje, helaas soms licht overgemoduleerd, maar toch best aardig. In het volgende fragment wordt de piano aangevuld met strijkers. Na het pianostuk hoor je nog een tweede song, waarin de doedelzak de melodie speelt. Het betreft de demosong waarop ik doelde bij het eerder aanhalen van de doedelzak.

Voorts zouden onder het display 9 schuifknoppen of “sliders” te vinden zijn; erg handig als je bv. Graag speelt met drawbar orgelklanken. Het scherm zelf werd tevens aan een update onderworpen.

Tot slot wordt o.a. ook voorzien in USB 2.0 technologie en een LAN-poort om in verbinding te staan met het internet. De ingebouwde harddisc recorder zou ervoor zorgen dat naast wave- ook mp3-bestanden kunnen worden gelezen, maar dat laatste is niet meer dan een wijd verspreid doch onbevestigd bericht.

Over de kostprijs is evenmin veel geweten. In het begin zijn dergelijke toestellen niet goedkoop. Als je er graag een paar pedaaltjes, een harde schijf (ik vrees dat die er de eerste maanden standaard niet zal inzitten) en een set luidsprekers bijkoopt, denk ik dat een rekening van +- 4000 € akelig dicht in de buurt komt.

Al bij al is Yamaha er goed in geslaagd om zijn nieuw vlaggenschip voor de nieuwsgierigen onder ons verborgen te houden. Er zijn een aantal sites die de evolutie van de T3 scherp in het oog houden. Mijns inziens vind je de meest betrouwbare info en foto's op Tyros-Music, WordPress en op de site van Kenneth Gundersen.

Wordt vervolgd.

05/08/08: Terugblik op de laatste optredens van het afgelopen voorjaar
In mijn vorig overzicht was ik gestopt bij het bezoekje aan Ziekenzorg op 26 april. De week erna, op vrijdagavond 2 mei, vierde de Ijsschegalm harmonie in Huldenberg haar 140-jarig bestaan in de Kronkel. Zoals alle voorgaande keren is het er me erg goed bevallen. Ik hoop dat ik Jan en zijn equipe nog vaak mag ontmoeten. Ik speelde er 3 uurtjes en zoals de traditie het stilaan wil, werd er nadien stevig nagepraat …

Op 10 mei zat ik op het wijkfeest “rond de vaart” in Lot. Het weer was fijn en de barbecue bijzonder lekker. Er was enkel een vervelende boom die zijn miniblaadjes ssteevast op mijn hoofd en in mijn keyboard liet neerdwarrelen. Ik speelde van 11 tot 14 uur, een moment waarop slechts weinigen de weg naar de weide hadden gevonden. Net toen het goed vol begon te lopen en mensen zichtbaar van de muziek genoten, was het tijd om plaats te maken.

Op 30 mei was er dan de fijne verjaardagsfuif van Charlotte in Mol. Charlotte is een leerling van me, eentje met best veel muzikaal talent. Ze speelt keyboard en heeft tijdens het afgelopen schoolconcert keurig alle baspartijen van het orkest vertolkt en ze bracht zelfs een eigen compositie.

Ik was lichtelijk bevreesd dat het jonge geweld mijn muziek te oud zou vinden, maar dat viel me reuze mee! Lotte en alle andere Lottegenoten, vonden het zelfs "kei goeie muziek”. Ze wisten natuurlijk dat er nog examens voor de deur stonden en dat ik ze nog punten moest geven. :)

Het was heel fijn Lotte! Alleen al het uur waarop ik thuiskwam bewijst dit: zo ongeveer halfvijf 's ochtends.

Veel succes nog met het keyboard spelen en met het componeren!

Op 14 juni zorgde ik voor muziek op het huwelijksfeest van Simon en Sabina. Ze hadden een tuin afgehuurd in Schaarbeek en voor een aangename, lichtelijk alternatieve sfeer gezorgd.

't Is bij zulke gelegenheden altijd een beetje afwachten of de muziek aanslaat, maar wederom bleek dat dit het geval was. 't Was een hele gezellige bende daar! Sabina en Simon, veel geluk samen!

“Rode zingt”, het volgende evenement in de rij, vond plaats op zaterdagavond 5 juli in de Boesdaalhoeve te Sint-Genesius-Rode.

Een afgeladen zaal genoot een hele avond van Nederlandstalig werk. Het publiek zorgde, mede dankzij de zangboekjes, voor heel wat gezongen respons. Foto's van dit gebeuren zijn te vinden op Feest in de streek.

Te vermelden is tot slot mijn muzikale aanwezigheid tijdens de slotdag van de ronde van Oost-Vlaanderen voor beloften. Ik luisterde op zondag 13 juli een middagdiner en een avondreceptie op in het parochiaal centrum van Denderwindeke; een leuke zaal met een vreselijke akoestiek overigens. Volgens de organisator zal ik er volgend jaar opnieuw te gast zijn.

Om helemaal af te sluiten, wil ik jullie graag bedanken voor de berichtjes in 't gastenboek van de afgelopen weken. Ik heb vakantie nu en dat betekent dat ik niet altijd even stipt ben met het beantwoorden van jullie vraagjes, maar ik doe m'n best en bovenal doen jullie aanmoedigingen en vriendschapsbetuigingen me veel deugd. Hartelijk dank hiervoor!

Echter, niet alles wat er te lezen staat is even geloofwaardig. Ik heb al jaren geen palmboom meer gezien en ik denk niet dat mijn vakantie in Engeland daar gauw verandering in zal brengen, al weet je maar nooit natuurlijk …

Geniet van de zomer!

29/07/08: Midifiles voortaan ook in gm-formaat
In mijn poging om de midifiles niet enkel voor Yamaha Tyros gebruikers, maar ook voor andere keyboards toegankelijk te maken, stootte ik op de handige freeware midiplayer van Michael P. Bedesem. Dit tooltje converteert o.m. midifiles naar het door haast elk keyboard ondersteunde General Midi (gm). Zodoende kan vanaf nu elke liefhebber van moeilijk te vinden midifiles genieten van mijn creaties.

Ik ben nog in het beginstadion van dit proces. Het is overigens de bedoeling dat de midifiles in de toekomst worden voorzien van de akoorden en teksten. Ik heb een eerste, eerder schuchtere poging ondernomen om akkoorden toe te voegen met PsrUti. De tekst invoegen lukt vooralsnog niet. Alle feedback hieromtrent blijft erg welkom!

Nicole & Hugo's Goeiemorgen morgen, werd zopas aan de collectie toegevoegd. Er is een midifile in gm en ty (tyros) voorzien op de downloadpagina, alsook een audiobestand, momenteel te vinden op beluisteren onder arrangement van de maand..

16/07/08: Opnieuw naar “de Zogeraa”
Ik kan me nog levendig de taferelen herinneren van 2 jaar geleden, toen lekker eten en drinken, gezellige mensen en ambiance muziek voor een uitbundig geheel zorgden. Wel, we doen het nog een keertje over!

Op Vrijdag 15 augustus ben je vanaf 19 uur welkom op een nieuwe editie van het kreeftenfestijn. Geen nood voor wie geen kreeft lust, want er worden ook andere menu's voorzien. De uitmuntende keuken in combinatie met een overvloedige schotel, zorgen ervoor dat je meer dan voldaan huiswaarts keert. Voegen we daar nog live muziek bij en je avondje is helemaal compleet.

Reservatie is aangewezen; het aantal plaatsen is immers beperkt.

Meer info via 02-306 00 75 of de Zogeraa.

Tot dan!

11/07/08: Ontmoetingen in het donker
Graag maak ik even een uitzondering op de regel dat mijn tekstjes uitsluitend muzikaal getint zijn.

Sinds ongeveer een jaar heb ik een fijn contact met VRT-journaliste Geertje Deceuleneer. Naast de leuke vriendschap   bezorgde ze me o.m. een dubbelinterview in het zaterdagochtendprogramma “Niets is zeker” op radio 2. Bovendien maakte ze voor “Stories” op radio 1 een reportage toen ik in het Brusselse Greenwich café achter het schaakbord zat. Zowel het interview als de reportage zijn op haar homepage te beluisteren.

Maar meer nog wil ik de aandacht vestigen op het boek dat Geertje onlangs heeft geschreven. “Ontmoetingen in het donker” laat 12 blinde of zwaar slechtziende mensen aan het woord die ondanks hun beperking erin zijn geslaagd een waardevol leven te leiden. De verhalen zijn   stuk voor stuk pakkend en worden afgewisseld met pittige reportages over Geertje's eigen “blinde” ervaringen. Het boek leest vlot en Tevens zorgde ze ook voor een audiovertaling.

Ik laat het haar graag zelf verder vertellen. Alle info is te vinden op haar homepage.

Veel succes, Geertje!

01/07/08: “Rode zingt” op 5 juli
Vorig jaar werd me gevraagd of ik wilde meewerken aan een zangfeest in het kader van de 11-juliviering. Omdat het eindresultaat zo in de smaak viel, werd het meteen duidelijk dat er een vervolg op zou komen.

Dat vervolg is live mee te maken op zaterdagavond 5 juli. Vanaf 20 uur worden deuren en vervolgens kelen opengezet voor een spetterend optreden. Overigens word je ook aangespoord om zelf mee te zingen, want er zijn tekstboekjes voorzien. Liedjes van o.a. Clouseau, Urbanus, de Kreuners en Ann Christy worden op je losgelaten. Het geheel wordt gepresenteerd door Marc Huylebroeck. De toegang is gratis!

We zijn te gast in de grote schuur van het gemeenschapscentrum De Boesdaalhoeve, Hoevestraat 67 te Sint-Genesius-Rode.

Meer info, inclusief een wegbeschrijving, via de Boesdaalhoeve.

Tot dan!

06/05/08: Opnieuw “rond de vaart” in Lot
Voor het tweede opeenvolgende jaar ben ik van de partij in Lot op het wijkfeest “rond de vaart”. Op zaterdag 10 mei vanaf 11 uur zorg ik voor live muziek. Het worden wellicht vooral zomerse deuntjes, want de thermometer zou richting 25 graden gaan. Naast muziek is er ook een barbecue. Over de andere activiteiten heb ik geen nieuws, maar vorig jaar waren er o.a. tal van optredens en kinderanimatie.

De feestelijkheden vinden als vanouds plaats in en rond het gemeentelijk Paviljoen “de Chalet” in de Walravensstraat te Lot. Iedereen is welkom!

Tot dan!

06/05/08: En maar spelen
Wellicht begin ik stilaan in herhaling te vallen, maar het is me wat geweest de afgelopen maanden. Ik ben inmiddels wel wat drukte gewend en op zich is het ook de bedoeling om veel te gaan musiceren, maar de laatste maanden ben ik in dat verband toch wel erg uithuizig geweest :).

Soms heb ik een optreden waarover weinig meer te zeggen valt dan dat het goed was. Zo had ik er eentje op 12 april in de kantine van voetbalclub Oudenaarde. Ik heb er 3 uur gespeeld tijdens een etentje.
Ongeveer even lang speelde ik op een kinderanimatiedag in Sint-Agatha-Berchem, op 26 januari. Het viel me op hoeveel kinderen ik die dag heb horen huilen. Dat zal toch niet aan de muziek gelegen hebben? Tuurlijk niet! Op het einde van zo'n namiddag is elk kind gewoon moe van al dat spelen en ravotten. Het was een leuk initiatief en de organisatoren hadden enorm hun best gedaan om het jonge volkje in de watten te leggen.

Tijdens alle andere concerten voelde ik meer interactie tussen het publiek en mezelf.
Een voltreffer op dat vlak was zeker het jubileumfeest op 6 februari in rusthuis Wilgenhof te Sint-Pieters-Leeuw. 2 kloeke negentigers vierden er hun 65-jarig huwelijk. Er was voorzien dat ik een uur of 2 voor muziek zou zorgen, maar het was zo fijn en op aanvraag van de familie heb ik er nog 2 uur bijgedaan.

Het Valentijnsdiner in de Mayeur, 8 dagen later, zal ik me ook nog lang heugen. Het eten was op z'n zachtst gezegd verrukkelijk, het was er enorm gezellig en voor de verkoopcijfers van Lanterna Magica was het ook een feestdag.
Dit restaurant in Ruisbroek (Sint-Pieters-Leeuw) is echt een aanrader!

Op 1 maart kwam ik terecht op een jumelage in de Breughelzaal te Neerpede. Een jumelage is een vriendschapsverbond tussen 2 gemeenten en Neerpede verbroedert al een tijdje met een dorpje in de Provence.
De achtergrondmuziek tijdens de maaltijd moest omstreeks 23 uur wijken voor dansnummers. Normaal was gepland dat ik tot een uur of 1 ‘s nachts zou spelen, maar ook hier zat de ambiance er zo goed in waardoor het uiteindelijk halfdrie is geworden. Op algemene aanvraag kom ik volgend jaar terug!

Ook het tegenovergestelde is me overkomen. Ik had me zo verheugd op het bal van de minivoetbalploeg “Rue de Flandre” in café daringman in hartje Brussel. Ik zou er spelen op zaterdagavond 22 maart vanaf een uur of 11 tot 6 uur 's ochtends.
Om volk te lokken hadden de organisatoren van het feest er niets beters op gevonden om een luidspreker te plaatsen aan de deur van het café. Het werkte, want het zat goed vol en de sfeer was erg uitgelaten. Alleen dachten de buren er anders over en omstreeks 3 uur viel de politie binnen. Het was gedaan met spelen. Ik wilde de heren in uniform nog paaien met een nummer van the Police, of met “le Flik” van Chic, maar het mocht niet baten.

Goed, dan maar wachten tot het volgende optreden. En wat voor één: ik mocht 3 uur gaan spelen in een viptent tijdens de ronde van Vlaanderen.
Wat heb ik genoten van dit hoogtepunt in mijn carrière. Van 11 tot 14 uur zorgde ik voor muziek op de Kwaremont. Ook al had ik een bijrol te vervullen en moest ik niets anders doen dan sfeermuziek brengen tijdens een gigantisch buffet voor 1000 mensen, de bijval die ik oogstte was groter dan ik zelf had gehoopt.
Ik was nogal onder de indruk van dit hele gebeuren. In de namiddag kon de wielerwedstrijd op 4 grote schermen worden gevolgd. De overwinning van Stijn Devolder zorgde voor een formidabel orgelpunt van een fantastische dag.

We zijn nog niet aan het einde van deze concertmarathon. Donderdag 10 april was ik de muzikant van dienst op een dansavond van de academie voor beeldende kunsten in Anderlecht. Een vijftigtal enthousiastelingen hebben zich 3 uur lang geamuseerd op de tonen van Mika, Rihanna, Kaiserchiefs en meer van dat soort moderne muziek. Het was een uitstekende gelegenheid om mijn nieuwste arrangementen eens uit te testen.

Op vrijdagavond 18 april begeleidde ik een muziekquiz in de Boesdaalhoeve te Sint-Genesius-Rode. Ik speelde er ook enkele nummers samen met Marcel, een begenadigd imitator van Gilbert Bécaud en vooral gekend van zijn “Twist Medley” uit 1981, waarvan niet minder dan een half miljoen singles werden verkocht.

De dag erop speelde ik voor de oud-leerlingenbond van de school waar ik nu werk en vroeger student was. Het was leuk om te spelen voor mensen die me al jaren kennen. Ik kreeg heel wat verzoeknummers en die werden stuk voor stuk muzikaal keurig beantwoord.

Tot slot was ik op zaterdagnamiddag 26 april van de partij in Oudergem voor een ontmoetingsnamiddag van ziekenzorg. Het zou een hele hectische dag worden want ik was 's ochtends nog aan zee voor een dubbelinterview en 's avonds moest ik nog in het Leuvense zijn om met een bandje mee te spelen.
Maar wat heb ik genoten van mijn namiddagoptreden! De toehoorders, doorgaans ouderen, waren ontzettend blij en dat deed me echt deugd. Ook hier werd herhaaldelijk gezegd dat ze me graag opnieuw wilden boeken.

De drukte houdt nog een tijdje aan, maar ik plaats binnen de week nog de gegevens van een optreden tijdens een wijkfeest in Lot. Tevens is er een boek verschenen dat ik graag even in het daglicht wil stellen.

Tot gauw!

03/04/08: “Lanterna Magica” in de lage landen op radio 2
Marc Brilouet is het project “Lanterna Magica” erg gunstig gezind en daar zijn we heel blij om. Na de aandacht die we kregen in “Funiculi Funicula”, gaf hij ons ook een plaatsje in "De lage landen" van 18 maart. Je kan het fragment hier beluisteren.

Dat is nog niet alles. We komen met “Beautiful that way” ook op de Funiculi CD volume 32! Bedankt Marc, we zijn hierover bijzonder opgetogen!

Meer nieuws volgt eerstdaags.

11/02/08: Lanterna Magica Videoclip
Onze CD blijft het uitstekend doen. Zo gingen er al meer dan 1000 exemplaren over de toonbank! We vinden dit verrevan slecht in een tijd waarin de verkoop van CD's niet bepaald vlot loopt.

Wie nog geen Valentijnscadeautje heeft gevonden, of om welke reden ook de CD wil kopen, kan o.m. terecht in de Fnac.

Inmiddels hebben we ook klank met beeld gecombineerd in een videoclip. Bekijk hier een mooi, sober filmpje van onze bonustrack. De kwaliteit wordt binnenkort verhoogd.

05/02/08: Lanterna Magica in de media
Afgelopen week is de mediacarousel pas echt in gang geschoten, met maandag een interview op Ring TV, dinsdag een persvoorstelling en vanaf woensdag artikels in diverse kranten. Om de week mooi af te sluiten, kwamen we ook nog 2 keer op de radio.

Het overzicht is nog niet helemaal compleet. De tv-uitzending en enkele artikels moeten we nog op de kop zien te tikken. Toch nu al veel lees- en luisterplezier toegewenst.

Uit Editiepajot van 30 januari 2008:

Drie personen met visuele handicap
maken cd voor de restaurantbezoekers

Michel Follet, Ronny Delwiche, Ben Braillard en Geert Maeckelbergh

HALLE: - Drie personen met een Geert Maeckelberghvisuele handicap hebben onder leiding van radio-icoon Michel Follet een cd opgenomen met instrumentale popklassiekers. De naam van het project en de cd: "LANTERNA MAGICA".

Muzikant Geert Maeckelbergh (Halle), radiomaker Ben Braillard (Halle) en studiomeester Ronny Delwiche (Hofstade/Mechelen) zijn de mensen achter dit project.

Het idee voor deze cd is eigenlijk van de ouders van Ben Braillard die in Ruisbroek een restaurant uitbaten
Ben Braillard: “Zij zochten een betere horecamuziek, iets moderner dan een James Last of een Clayderman, en zo zijn we begonnen. Het werd een CD met 17 instrumentale smaakvolle popklassiekers. Discrete, verfijnde en toch herkenbare muziek die een breed publiek kan aanspreken. Het origineel wordt grotendeels gerespecteerd, maar er worden andere accenten aan toegevoegd. Het instrument dat in elk nummer de meeste aandacht opeist is de piano. Daardoor krijgt het geheel een tijdloos, relax karakter, dat nooit de aandacht opeist, maar toch onopvallend aanwezig is. De cd is bestemd voor een rijper en ouder publiek die graag op restaurant gaan. Het is ook een ideaal geschenk voor Valentijn”.

Het geheel is er nog vrij vlug gekomen als men weet dat de drie zich voor de eerste maal samen gezet hebben in de maand mei van vorig jaar.

Lanterna Magica is een concept, geen echte groep. Spilfiguur is Geert Maeckelbergh. Hij is blind, muziekleraar van beroep en al jaren bezig met zelf componeren. Als Mike Elburgh bracht hij al een cd uit.

Ronny Delwiche, ook blind is studiomeester en pianostemmer. Ben Braillard is slechtziend en radiomaker. Ze zijn alle drie bezeten door populaire muziek en kennen de smaak van het brede publiek via hun beroep of hobby.

TOEKOMST

De cd wordt uitgebracht onder het label Magic, een zusterhuis van EMI en is een concept van Michel Follet.

Michel Follet: “Ik wou eens iets uitproberen. Wij hebben gezorgd dat het publiek onmiddellijk de titels erkend en Geert heeft prachtig werk geleverd aan zijn toetsenbord”.

Follet wil met Lanterna Magica nog meer aanvangen.

De cd zelf ligt momenteel al in de platenwinkels en kost tussen de 12 en de 15 euro. De cd kan ook besteld worden bij www.elburgh.be.

Tekst en foto's © Felix Merckx. © www.editiepajot.com


Uit Het Nieuwsblad van 2 februari 2008:

'Blind zijn houdt ons niet weg van muziek'

Lanterna Magica brengt eerste cd vol instrumentale popklassiekers uit

HALLE - Geert Maeckelbergh en Ben Braillard uit Halle en Ronny Delwiche uit Hofstade vormen samen het muzikale trio Lanterna Magica. Hun eerste cd ligt net in de winkel. Het trio heeft alvast gemeen dat ze alle drie blind of slechtziend zijn.

'Natuurlijk is blind zijn een handicap als je muziek speelt', zegt Geert Maeckelbergh. 'Ik speel keyboard en daar staan verdorie veel knopjes op. Ik heb ze allemaal uit mijn hoofd geleerd. Voordeel is wel dat ik een absoluut gehoor heb en dat maakt veel goed.'

Geert Maeckelbergh, muziekleraar van beroep, is de echte muzikant van Lanterna Magica. Met bijzonder veel precisie bewerkte hij zeventien klassieke popsongs tot instrumentale versies. Discrete, verfijnde en herkenbare muziek dat een breed publiek kan aanspreken: dat was het doel. De nummers werden geselecteerd
door Ben Braillard, zelf muziekexpert en radiomaker. Ronny Delwiche producede de nieuwe cd. Ronny kende op zijn beurt Michel Follet, actief bij platenfirma Magic. Beiden lezen samen boeken in voor mensen met een leeshandicap in het atelier Helen Keller in Zellik. In totaal werd zes maanden aan de cd gewerkt.

Geert en Ronny zijn blind, Ben is slechtziend. 'We kennen elkaar al een tijdje via onze gezamenlijke passie voor de muziek', zegt Ben Braillard. 'Geert bracht zes jaar geleden al eens een cd uit met eigen nummers onder de naam Mike Elburgh. Lanterna Magica is eigenlijk geen echte groep, het is eerder een concept.'

'Het idee is gegroeid in het restaurant van mijn ouders, Le Mayeur in Ruisbroek', vertelt Ben Braillard. 'Zij zochten muziek die je als achtergrond in het restaurant kan opzetten. Muziek zonder veel hoogten en laagten. Muziek die opvalt omdat ze net onopvallend is. Anderzijds wilden we geen James Last achterna. We zochten muziek met een eigen sound en die hebben we gevonden.' Op de cd staan onder meer nummers van Phil Collins, Bryan Ferry, Sting en Billy Joel.

'Ik was meteen verkocht voor dit grote muzikale talent van Lanterna Magica', vertelt platenmaker en ex-radiomaker Michel Follet. 'Die jongens hebben nog een mooie toekomst voor zich. Misschien zul je ze niet in de hitlijsten terugvinden. Maar dat betekent zeker niet dat er geen publiek is voor het soort muziek dat ze maken. Dat vertaalt zich nu al in de verkoop van de cd.'

Heb jij de cd van Lanterna Magica al gehoord en wil je er iets over kwijt? Schrijf het dan op onze blog op www.nieuwsblad.be/Halle

Ingrid Depraetere


Uitgezonden op Radio Victoria op zondagochtend 3 februari 2008: klik hier voor een uitgebreide babbel met het Lanterna Magica team.


Uitgezonden in Funiculi Funicula op Radio 2 van zondagavond 3 februari 2008: klik hier

29/01/08: Lanterna Magica in het Laatste Nieuws, op radio 2 en op Ring TV
Beste allemaal,

Regelmatig krijg ik de vraag welke CD winkel “Lanterna Magica” in huis heeft. Op dit moment is het aantal plaatsen waar je dit schijfje vindt, nog erg beperkt. Je kan het alvast proberen bij Mediadis en Topdisc. Over Freerecordshop en Bilboard hoor ik wat tegenstrijdige berichten. De CD is natuurlijk ook gewoon via deze site te bestellen.

De eerste reacties zijn alvast bijzonder positief en ons project wordt ook door de media opgepikt. Zo ben ik erg blij verrast met het nieuws dat track 5, Beautiful that way, op 3 februari te beluisteren zal zijn in Funiculi Funicula van Marc Brillouet. Dit programma loopt op Radio 2, elke zondagavond tussen 18 en 20 uur.

Afgelopen zaterdag kwam Ring TV langs om een reportage te maken over Lanterna Magica. Het resultaat was gisteren te zien. Ik heb geen idee in hoeverre deze opname openbaar is en of ik ze op mijn site mag plaatsen.

Uit Het Laatste Nieuws van maandag 21 januari 2008:
Michel Follet neemt cd op met blinden

Hij zegt van zichzelf dat het alsmaar slechter gaat met zijn gehoor, maar dat belette voormalig radiomaker Michel Follet niet om opnieuw een nieuwe cd uit te brengen. Voor 'Lanterna Magica' - een cd met «sfeervolle en elegante instrumentale muziek voor een ouder publiek» - werkte hij samen met blinde muzikanten.

«Ik ben op het idee gekomen toen ik weer een boek aan het inlezen was bij de Blindenstudio. Daar heb ik Geert Maeckelbergh ontmoet, een bijzonder gedreven blinde muzikant. Samen met twee andere blinden besloten we om een eigentijdse cd met versies van popklassiekers te maken, zoals 'Fragile' van Sting, 'Avalon' van Brian Ferry en 'Don't Know Why' van Norah Jones. Zij zijn mijn oren bij dit project, ik ben hun ogen. Het gaat immers steeds slechter met mijn gehoor, maar ik wil daar niet over klagen.»

«Het is boeiend om te zien hoe blinden met geluid omgaan. Die snuiven geluid als het ware op. Heel fascinerend. Die mensen kunnen zich helemaal focussen op geluid, omdat het beeld hen nooit zal afleiden. Je mag toch ook niet vergeten dat heel wat blinden grote artiesten zijn geworden. Denk maar aan Ray Charles of José Feliciano.»

«Waarom een instrumentale plaat? Omdat er bijzonder veel vraag naar is. 'Lanterna Magica' is een fijne valentijnsplaat geworden: niet te energiek, maar toch muzikaal genoeg om niet in te dommelen. Eigenlijk is het een zeer herkenbare plaat.»

'Lanterna Magica' kost tussen 12,99 en 14,99 euro en ligt vanaf vandaag in de winkel.
(Bron: Het Laatste Nieuws/Mark Coenegracht)

08/01/08: Happy Kids day op zaterdag 26 januari in Sint-Agatha-Berchem
Beste fans,

Hopelijk zijn jullie net als ik het nieuwe jaar goed ingestapt. Ik heb de overgang van oud op nieuw heel fijn gevierd bij vrienden in Hofstade. Nog steeds ben ik een beetje in feeststemming, omdat ik eens een weekje niet hoef te werken. Geen optredens, geen stress meer door de cd, geen lessen voorbereiden; wat heerlijk toch! Vanaf maandag vlieg ik er weer met volle moed in.

In mijn eerste tekstje van 't jaar beperk ik me tot de aankondiging van een optreden in Sint-Agatha-Berchem. Het is het eerste evennement in een reeks toegankelijke activiteiten voor iedereen die erbij wil zijn en me graag eens aan het werk ziet en/of hoort.

Voorts moet ik nog wat achterstand in de rubriek “Arrangement van de maand” inhalen. Dat doe ik dan maar met 3 nieuwe midifiles. De bestanden hebben nogal een lange inlooptijd nodig. De eerste 5 maten bevatten haast geen noten en werden uitsluitend gebruikt voor midicodes. Op de tyros vormt dit echter geen probleem.

Tot slot wil ik jullie nog bedanken voor de leuke, soms wel erg onthullende berichtjes in mijn gastenboek. De haat-liefdeverhoudingen onder collega's op het werk bv. worden hier zomaar te grabbel gegooid. Foei M.J.!

Maar wees gerust, mijn tweede cd komt over enkele weken vanzelf jouw richting uit!!!

Hartelijke groet voor iedereen,

Mike

Happy Kids day

Op zaterdag 26 januari ben ik te gast in de gemeentelijke feestzaal van Sint-Agatha-Berchem, Koning Albertlaan 33. Daar wordt alles in het werk gesteld om een heuse kinderfeestdag te organiseren. 4 springkastelen, houten volksspelen, een goochelaar, schminksters, vertellers en nog zoveel meer, zorgen voor een totaalspektakel.

Terwijl de jeugd zich vermaakt, kunnen ouders en andere bezoekers intussen genieten van een pannenkoek, wafel of hotdog in de bar. Ik zorg voor een passend muziekje. Bovendien zal de Lanterna Magica CD er te koop zijn.

Allen van harte welkom tussen 14.30 en 18 uur.

24/12/07: De laatste nootjes wegen het zwaarst
Dag allemaal,

Vorige zaterdag sloot ik mijn concertjaar af met een dubbel optreden. Eerst speelde ik in het rusthuis “Hallepoort” in Brussel, gevolgd door een trouwfeest aan de Brusselse haven; kwestie van een beetje flexibel te zijn.

Het is misschien niet geheel risicoloos om in een bejaardentehuis de harten wat sneller te doen slaan, maar ik denk toch dat het me is gelukt. De aanwezigen waren best enthousiast en genoten met volle teugen van het kerstfeestje en de muziek. Ik krijg nog steeds kippevel als de hele zaal begint mee te klappen en/of te zingen.
Veel tijd om na te praten was er niet, want ik werd verwacht op het trouwfeest van Trulle en Moen. Door het drukke verkeer   en een nogal moeilijk te vinden zaal, moest ik er bij aankomst meteen invliegen. 't Was best een fijne ervaring. Er werd gedanst en leuk was ook het groepje jongelui dat er een sport van maakte om de nummers zo vlug mogelijk te herkennen en vervolgens de titel luidkeels door de zaal te scanderen. Ik wens het kersverse bruidspaar alle geluk samen!

Ruim een maand geleden, meer bepaald op 18 november, was ik weer eens te gast in de Kronkel te Huldenberg. De Koninklijke harmonie “Ijsschegalm” gaf daar haar jaarlijks winterconcert. Net zoals vorig jaar was het heel gezellig. Aan het wel erg veelvuldige applaus kon ik afleiden dat de muziek gesmaakt werd door de toehoorders. Op 3 mei 2008 viert deze muzikale bende haar 140 ste verjaardag. Ik ben heel blij dat ik dat feest mee mag opluisteren.

Nu vrijdag wordt de nieuwe cd “Lanterna Magica” in studio Foons te lier gemasterd. Deze mastering betekent het eindpunt van een wel erg bewogen jaar. Leuke en minder leuke momenten hebben zich aan een ijltempo met elkaar afgewisseld. Een eerder moeizaam jaarbegin werd plots onderbroken door een fantastische meimaand.; de kennismaking met Michel Follet, die ondertussen een fijne vriend is geworden, heeft sneller dan ik ooit had gedacht de deuren geopend naar het uitbrengen van een tweede cd; de opluchting dat alles voor het jaareinde zal worden afgerond, de leuke optredens en enkele fijne ontmoetingen, stemmen me positief.
Het nieuwe jaar belooft in elk geval spannend te worden. Op 21 januari wordt “Lanterna Magica” officieel gereleased. Meer info volgt begin januari, maar ik licht hieronder alvast een tipje van de sluier op. Het aantal optredens, toegankelijk voor een breed publiek, lag nog nooit zo hoog. Ik werd de laatste tijd nogal veel gevraagd op privéaangelegenheden, maar in het komend voorjaar heb ik per maand minstens 1 concert waar iedereen bij kan zijn.

Lanterna magica

Nog een week keihard werken en dan is het zover: de opvolger van “Flight of ideas” zal dan helemaal zijn ingespeeld. Ik geef mijn “levenswerk” dan uit handen en een drietal weken later wordt het op de markt gebracht. Graag laat ik even de bezieler van dit project, Michel Follet, aan het woord:

“Een CD met 16 instrumentale, smaakvolle popklassiekers, die in eerste instantie bestemd is om in rustige tavernes, restaurants & horeca-zaken te worden gehoord & gesmaakt. Discrete, verfijnde, maar toch herkenbare muziek die een breed publiek kan aanspreken. Het origineel wordt grotendeels gerespecteerd, maar er worden andere accenten aan toegevoegd. Het instrument dat in elk nummer het meest naar voor komt is de piano. Daardoor krijgt het geheel een tijdloos, relax karakter, dat nooit de aandacht opeist, maar toch onopvallend aanwezig is.

Er werd gekozen voor popklassiekers uit de jaren 70 en 80. We richten ons daardoor overwegend tot 30'ers & 40'ers, een publiek dat graag en veel op restaurant gaat. We zorgen ook voor een wat jongere insteek met enkele toppers uit de jaren 90 en 2 recente hits.
Het tempo van alle nummers varieert van traag tot medium.

DE MUZIKANTEN
Lanterna Magica is een concept, geen echte groep. Spilfiguur is Geert Maeckelbergh. Hij is muziekleraar van beroep en al jaren bezig met zelf componeren. Als Mike Elburgh bracht hij al een CD uit “Flight Of Ideas”.
Ronny Delwiche is studiomeester en pianostemmer. Ben Braillard is muziekexpert & radiomaker.
Zowel Geert en Ronny zijn blinde muzikanten; Ben is slechtziend. Ze zijn alle drie bezeten door populaire muziek en kennen de smaak van het brede publiek via hun respectieve beroepen/hobby's door & door.

PLATENFIRMA
De CD wordt uitgebracht onder het label MAGIC, maar we zijn een zusterhuis van EMI. Wij specialiseren ons meer in concept-CD's. Recente uitgaves zijn “The Greatest Football Hits” in samenwerking met Sporza en “De 34 Grootste Kampvuurklassiekers” samen met Scouts en Gidsen Vlaanderen & KLJ. Onlangs gingen we in zee met Focus WTV voor de DVD “De Belgische Kust Midden Jaren 60” en de CD “Typisch Westvloams!”
Korte tijd geleden brachten we ook het nieuwe Willy Sommers album uit. Deze release werd ondersteund door een grote campagne op VTM.
Wij werken ook vaak samen met VRT. Heel veel CD's van Radio Donna en Radio 2 werden door ons uitgewerkt en we maakten de CD-reeksen voor Het Swingpaleis & De Notenclub.

MEDIA-AANPAK
We richten ons met deze CD in eerste instantie tot tavernes, restaurants & horeca-zaken. Als deze CD succesvol is, willen we in de toekomst de CD-reeks verder uitwerken omdat er weinig muziek bestaat die perfect is afgestemd voor ‘tafelende mensen. Voor dit eerste project spelen we op veilig, maar in de toekomst willen we graag luisteren naar de verlangens van de restaurant- & taverne-uitbaters zelf.
Een mogelijk idee is om de restaurants zelf de samenstelling te laten doen voor een volgende Lanterna Magica-CD. Het is nog niet vaak gebeurd dat een CD-reeks zich in de eerste plaats richt tot die ‘doelgroep'.
Toch willen we dit produkt en het concept/project ook naambekendheid bezorgen bij een breder publiek en de nieuwsgierigheid van de media prikkelen. Er is al een radiospot opgenomen om de CD te promoten.
De release is voorzien voor 21 januari 2008”.

Inmiddels werd beslist dat er nog een “Magic track” aan het schijfje zal worden toegevoegd. Met deze eigenzinnige bewerking van “Only you” van de Flying Pickets, wens ik jullie fijne feestdagen en een gelukkig, voorspoedig nieuwjaar toe!

Mike

30/10/07: Herfstvakantie
Beste allemaal,

Sinds mijn vorige bijdrage op deze site ben ik elke dag erg druk in de weer geweest. Pas sinds gisteren is het iets rustiger. Eventjes tijd om uit te blazen.

Het is maar stilte voor de storm. De release van de tweede CD is een klein beetje uitgesteld. Perfectionistisch als ik ben, mag hij niet de deur uit alvorens ik zelf helemaal tevreden ben. Ik werk er zowat dagelijks aan.

Ook het “randwerk” neemt best veel tijd in beslag. Gelukkig heb ik een team rondom mij dat me heel goed bijstaat.

Hou in elk geval de komende maanden “Lanterna Magica” goed in de gaten!

Voorbije optredens

Zet je maar even schrap, want het zijn er een pak geweest!

Het begon op 25 september, toen ik op het verjaardagsfeest van de Poolster mocht spelen. Dit revalidatiecentrum, gelegen in Sint-Agatha-Berchem, bestaat 20 jaar. Hier en daar was er een prominente aanwezige onder de genodigden, zoals Brigitte Grauwels, staatssecretaris van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

De avond nadien was ik te gast op een familiefeestje van een collega van me. Ik kwam terecht in een klein Brussels cafeetje met de leuke naam “l'Inattendu”. Na een overheerlijke maaltijd speelde ik in een gelegenheidstrio. Drum, piano en zang waren helaas niet altijd mooi op elkaar afgesteld, maar de fantastische sfeer heeft dat allemaal overtroffen.

En op zondag 28 september zorgde ik voor ambiance tijdens een activiteit van   een Christelijke vereniging, dewelke haar naam me nu even ontsnapt. Een honderdtal mensen verbleef een weekendje in het klooster van de Paters van het Heilig Hart in Asse. Toen ik mijn repertoire aan het samenstellen was, vroeg ik me meermaals af of ik wel sfeermuziek in zulk een rustige plaats mocht brengen. Het antwoord was duidelijk: volgens de organisatoren en de toehoorders was het muzikale moment van ontspanning nog nooit zo geslaagd! Dat is leuk om te horen natuurlijk.

Deze vierdaagse, met tussendoor ook nog een repetitie in een rockgroepje, was best wel vermoeiend, maar ik heb ontzettend veel mensen ontmoet. Nog nooit kreeg ik zoveel feedback. Haast constant was er wel iemand die even een babbeltje kwam slaan, eens kwam informeren naar de voorwaarden voor een optreden of gewoon een naamkaartje meenam. Ik kan die aandacht wel appreciëren en leuk is ook dat het aantal concerten gewoon blijft toenemen. Zo staat er voor volgend jaar al een optreden gepland in maart en zelfs 3 in april! Voorts nog 2 in mei, eentje in juli en de jaarlijkse vierdaagse in oktober. Toch niet slecht he?

Kaas- en wijnavond te Sint-Genesius-Rode De kaas- en wijnavond op 12 oktober in Rode verliep vlekkeloos. Ik denk dat ik al bij al zowat 6 uur heb gemusiceerd. De drie dagen erna kwam ik er telkens met 4 uur vanaf in Zuun. De optredens bij Varo en de Sinte-Lutgardisharmonie kennen haast nooit spectaculaire wendingen, maar overal hoor ik hoezeer mensen toch van de muziek hebben genoten. Zodoende zijn de afspraken voor volgend jaar dan ook al vastgelegd.

Tot slot kwam er nog een apotheose van formaat. Ik kreeg telefoon van een mevrouw die me aan het werk had gezien bij Marchant in Halle. Ze wilde haar man verrassen met een verjaardagsfeest en aangezien hij ook nogal onder de indruk was van mijn muzikaliteit, vroeg ze of ik bij hen thuis kon komen spelen. Ik zag het helemaal zitten om gezellig in een huiskamer voor de sfeer te zorgen, zo tussen een vijftiental Italianen en hier en daar een verdwaalde Belg.

Zaterdagavond 27 oktober was dan ook nog eens perfect getimed. Om zeker te zijn dat het feest lang genoeg zou duren, werd de klok om 3 uur 's nachts gewoon een uurtje teruggezet!

Het was een fantastische ervaring en ik wil Cécile en Franco dan ook bedanken voor de gastvrijheid!

Nieuw optreden in Huldenberg

Op zondagavond 18 november ben ik weer van de partij in zaal de Kronkel, voor de receptie van de Ijsschegalm. Vanaf 18 uur is er een concert van deze harmonie. Nadien zorg ik voor de gepaste sfeermuziek bij een hapje en een drankje.

Zaal de Kronkel is gelegen op het gemeenteplein te Huldenberg. Iedereen is welkom!

Midifiles en arrangementen

Zoals je wel zult begrijpen heb ik op dit ogenblik andere prioriteiten. Maar hou de site toch maar in de gaten, want er zijn een paar arrangementen die nog enkel wat afwerking nodig hebben en daarna online zullen worden gezet.

Muzikale groet,

Mike

17/09/07: September Nieuwsflash
't Is de hoogste tijd voor een update van deze site. Ik ben de laatste tijd weer met 1001 dingen tegelijk bezig en helaas is mijn homepage daar een beetje het slachtoffer van. De aanhef van het nieuwe schooljaar was ongekend druk en het aantal nieuwe leerlingen was nooit zo hoog. Veel voorbereidingen en extra activiteiten dus, al is mijn werk tegelijkertijd een niet te onderschatten energiebron voor mij. De leerlingen geven me zoveel terug; ik zou ze niet meer kunnen missen. We starten overigens dit jaar met een heus schoolorkest.

De rest van de tijd gaat naar de afwerking van mijn 2de album. Die “final touch” is vaak nog het lastigste werk. Niettemin moet het schijfje over een maand helemaal klaar zijn.

Druk dus, maar eigenlijk heb ik het graag zo.

Van drukte gesproken

Mike Elburgh bij Ik was op 14 augustus te gast in “de Oorzaak”, een taverne op de markt in Asse. Deze eetgelegenheid bestond toen 10 jaar. Dat werd gevierd met een heerlijke maaltijd en vooral een grandioze zangavond.

Ik mocht samen met Jan Bosman, je weet wel, presentator op 4FM en voorheen op radio Donna, voor de animatie zorgen.Jan en ik hadden elkaar voordien nog nooit ontmoet, laat staan dat we samen iets zouden hebben voorbereid. Heel dat muzikale gebeuren is zo vlot verlopen; ik ben er nog steeds wat van onder de indruk. Ik speelde, Jan zong en iedereen deed spontaan mee. Bovendien was het qua niveau gewoon subliem! Geweldige ambiance dus, zoals ook de foto verraadt.

Komende optredens

Varo kaas- en wijnavond
Op vrijdagavond 12 oktober is iedereen welkom op de 20ste kaas- en wijnavond van Varo in het CC wauterbos te Sint-Genesius-Rode. Vanaf 18 uur gaan de deuren open en dit jaar vieren ze dus hun porseleinen jubileum. Iedereen is welkom en reservatie is niet verplicht. Ik ben zeer blij te mogen spelen op deze feestelijke editie.

Varo ondersteunt lokale projecten voor personen met een handicap.

Het zal me overigens deugd doen om nog eens een avondje door te brengen in het dorp waar ik ben opgegroeid.

Eetfestijn Koninklijke harmonie Sinte-Lutgardis te Zuun
Ik vier ook een lustrum in Zuun, want voor de 5de keer op rij mag ik het eetfestijn van de Sinte-Lutgardisharmonie opluisteren.

Op zaterdag 13 oktober (18-22 uur), zondag 14 oktober (12-16 uur) en maandag 15 oktober (18-21 uur) kan je genieten van de heerlijke Vlaamse keuken aan democratische prijzen. Ik zorg voor een gepast muziekje op de achtergrond.

Welkom in de Sint-Lutgardis parochiezaal, A. Quintusstraat te Zuun (Sint-Pieters-Leeuw).

Arrangement van de maand

Het arrangement is al een tijdje klaar, maar er zit een klein foutje in dat ik er zelf niet kan uithalen. Het betreft een of andere midicode die ervoor zorgt dat de echo tijdens het stuk constant verandert. Ik heb mijn Deense keyboardvriend Johnny ingeschakeld en van zodra hij de overtollige “system exclusive messages” heeft verwijderd, kan je genieten van “happy ending” van Joe Jackson, nergens gratis te vinden in midiland.

Tot binnenkort!

Mike

02/08/07: Arrangement van de maand
De midifile/mp3 van de maand is van een hele grote meneer, die ik erg graag eens zou ontmoeten. Ik heb ergens gelezen dat het nummer in september 1973 geschreven werd. Ruud Engelander zorgde voor de tekst.

Kenners weten wellicht al om welke song het gaat. Inderdaad, Jimmy van Boudewijn de Groot.

Eerder vreemd vind ik het dat er van Jimmy zo weinig arrangementen in midiformaat of karaokevorm beschikbaar zijn. Maar hier een zeer ernstige, doch lichtelijk gemoderniseerde poging.

Het is schijnbaar mogelijk om midifiles te voorzien van de bijpassende tekst en akoorden. Met welk programma ik dat moet doen is me niet helemaal duidelijk. Gewoontegetrouw vind je de midifile op de downloadpagina terug. De mp3 staat op de luisterpagina onder “Arrangement van de maand”. De mp3 bevat geen melodielijn, zodat je zelf kan meezingen. Hier vind je de tekst.

Mike

01/08/07: “Oorzaak zingt” in Asse op dinsdagavond 14 augustus
Wie “Rode zingt” niet kon bijwonen, krijgt een tweede kans. Op dindsdagavond 14 augustus wordt een soortgelijke zangavond georganiseerd in café “Oorzaak”, Markt 15 te 1730 Asse.

De nadruk ligt duidelijk op amusement. De bekendste nummers uit Vlaanderen en Nederland worden hopelijk die avond door jouw zangtalent mee ondersteund. Zelf zorg ik voor de muzikale begeleiding.

Programma:

 • 19.00 uur: Jubileummenu, ter gelegenheid van 10 jaar “Oorzaak”
 • 21.00 uur: “Oorzaak zingt”
 • 23.00 uur: Disco party.

Allen hartelijk welkom!

Voor de maaltijd dien je wel te reserveren.

Info en reservatie: 02/453 02 93, 0477/93 04 63 of 0475/23 80 67.

13/07/07: Nieuwsflash
Laat ik dit tekstje beginnen met een heel eenvoudige en toch zo deugddoende vaststelling: 't is vakantie! Ik heb me voorgenomen om tot eind augustus alle stress aan me voorbij te laten gaan en met volle teugen te genieten van de vrije tijd, die zich overigens op geen beter moment kon aandienen.

Tijdens de eerste 2 weken van juli heb ik 3 concertjes meegepikt. Op stroppen in Halle zag ik achtereenvolgens Paul Michiels en Eva de Roovere aan het werk. Op de avond van de Vlaamse feestdag was ik dan weer op de grote markt in Brussel. Will Tura gaf er een schitterend concert en tal van andere artiesten stonden hem bij. Vooral de geweldige zangcapaciteiten van Udo zijn me erg opgevallen.

Het orkest stond onder leiding van Steve Willaert. Ik ben enorm onder de indruk van de arrangementen die hij schreef. Vroeger heb ik nog les gehad van Steve aan het Brussels conservatorium.

Op vrijdag 6 juli begeleidde ik zelf een veel kleinschaligere, maar oh zo gezellige Vlaamse zangavond in Sint-Genesius-Rode. Mijn bewondering gaat alvast uit naar de medewerkers van de plaatselijke cultuurraad, die het aandurfden om de hele avond voor een volle zaal op het podium te zingen. Marc Huylebroeck praatte alles vlot aan elkaar en het publiek deed geweldig mee.

Ben Braillard was er ook. Hij maakte een reportage voor zijn programma "Feest in de streek" Deel 1 en deel 2 van zijn sfeerbeeld geven duidelijk aan dat er volgend jaar een nieuwe editie komt.

Het lijkt er alvast sterk op dat deze “Vlaanderen zingt” bijeenkomsten niet enkel een muzikaal karakter hebben. Zeker in de Brusselse rand wordt tijdens zowat elke toespraak niet nagelaten om de stilaan hachelijke positie te onderstrepen waarin de Vlaming is verzeild geraakt. De Vlaamse leeuw die aan het eind van zo'n avond uit volle borst wordt meegezongen, weerspiegelt dan weer de strijdlust van de Nederlandstalige bewoners in deze streek. Hoe dan ook, ik hield me vooral bezig met de muzikale omlijsting en dat beviel me prima. Naar het schijnt hebben we al 4 aanvragen voor soortgelijke optredens binnen.

Mike Elburgh op Youtube

Er staat een kort filmpje van me op Youtube. De opname werd gemaakt tijdens een optreden in Mol. De kwaliteit van het beeldmateriaal is nog voor verbetering vatbaar, maar het is een mooi begin. Klik hier om het filmpje te bekijken.

Arrangement van de maand

Elke maand zal ik op deze site een zelfgemaakte midifile zetten. Niet zomaar een file, maar telkens een song die niet of hoogstens nauwelijks in midiformaat te vinden is. Het betreft steeds een nummer dat afgelopen tijd in mijn hoofd zat. Het arrangement voor volgende maand ligt al vast, maar je mag altijd suggesties doen of vragen naar een nummer dat je graag zou hebben. Ik moet het lied zelf wel graag horen, het mag nog niet in mijn repertoire staan en er mag ook geen degelijke midifile van bestaan die ik enkel hoef te bewerken.
Ik zeg er nogmaals bij dat de files gemaakt zijn op een Yamaha Tyros 1. Om toch een idee te hebben hoe het klinkt, plaats ik van het laatste arrangement steeds een mp3. Mijn webruimte is beperkt en ik zoek nog een middel om de mp3 bestanden van al mijn zelfgemaakte files online te zetten.
Het eerste arrangement in deze reeks is een leuk nummertje van Bert Kaempfert uit 1962. “Living it up” heet het en een jaar later werd het gebruikt als tune bij het alombekende feuilleton “kapitein Zeppos”. De midifile staat op de downloadpagina en hier vind je de mp3.

Vakantiegroeten,

Mike

04/07/07: Piano spelen in het donker. Uit “Buurten” van juni 2007
Een gesprek met de blinde pianist Mike Elburgh

Mike Elburgh (34) werd geboren als Geert Maeckelbergh. Blind van bij de geboorte bleek hij al gauw te beschikken over een absoluut gehoor. Zijn talent om deuntjes op de piano na te spelen, was uitermate groot. Op zesjarige leeftijd volgde hij al pianoles en notenleer. Later ging hij naar het Conservatorium voor een opleiding jazz en lichte muziek. Onder zijn alter ego treedt hij op en hij tracht mensen te laten lachen. “Spijtig dat mensen niet altijd begrijpen dat mijn leven best in orde is.” Mike Elburgh treedt op 6 juli op in GC de Boesdaalhoeve.

Mike Elburgh achter de pianoToen Geert twee jaar was, speelde hij elke hit na op de piano. Zijn blindheid werd gecompenseerd met een haarscherp gehoor. “Het is een aangeboren gave, want mijn ouders zijn niet zo muzikaal. Alleen mijn zus speelt drums. Ik volgde les en ben al snel zelf gaan componeren. Ik spitste me toe op waar ik goed in was. Mijn ouders lieten ook geen kans onbenut om mijn talent in het daglicht te stellen. Toen ik eens aan zee speelde, lag er de volgende dag een contract klaar. Het ging toen makkelijker dan nu”, lacht hij. Na zijn humaniora trok hij naar het Brusselse conservatorium. Vijf mooie jaren, maar ook niet steeds even makkelijk. “Ik moest zelf de partituren maken. In mijn opleiding was ik de eerste blinde en dat was eigenlijk om problemen vragen. Gelukkig kon ik rekenen op de hulp van een aantal medeleerlingen. Ik was zelfs de beste in ‘zichtspelen'. Dat is normaal één keer de partituur zien en dan naspelen. Voor mij was het voldoende als ik het lied eenmaal hoorde. Na mijn opleiding ben ik beginnen te werken aan mijn cd ‘Flight of Ideas', met twaalf eigen nummers, die er kwam in 2002. Ik wou een plaat tegen de stress maken. Ik heb dan een koppel in gedachten dat thuis komt na een drukke dag en samen een rustige avond kan doorbrengen met mijn muziek op de achtergrond.” Sinds 2001 geeft Geert muzikale opvoeding aan kinderen met autisme en een visuele handicap aan het KI Woluwe. “In de eerste plaats ben ik een muzikant, maar ik slaag erin om hen dingen bij te leren. Het is de taal die ik het beste spreek en begrijp. Voor mij is het een evidentie, maar daar mag je voor je leerlingen niet van uitgaan. Het zijn kleine klassen van drie tot dertien leerlingen. Daardoor sta ik dichter bij hen.”

Afstandelijke contacten

Hoewel Geert zich graag toespitste op ‘moeilijkere' muziek, zoals jazz, besefte hij hiermee slechts een klein publiek te bereiken. “Deuntjes die goed in het oor liggen, zijn populair”, zegt Geert. En daar lag ook zijn ‘markt'. Al snel was de verengelste Mike Elburgh geboren, die met zijn keyboard allerlei evenementen afschuimt. Op zijn website www.elburgh.be, in elkaar gebokst door zijn zus en haar vriend, vind je een overzicht van de soorten deuntjes die hij kan spelen: partymix, seniorenmix, come and slow with me… “Ondertussen is de lijst best indrukwekkend, zo'n 1.200 songs. Ik speel ze allemaal uit het hoofd. Door mijn blindheid moet ik geconcentreerder zijn dan anderen. Mogelijk heeft dat ook geholpen om mijn geheugen te ontwikkelen. En doorzettingsvermogen speelt natuurlijk een rol, want makkelijk is het niet altijd.” Dat merkt Geert ook in zijn dagelijkse leven. Hoewel hij goed functioneert, blijven velen hem louter als blinde benaderen. “Ik ben geen sukkelaar. Mensen begrijpen soms niet dat mijn leven best in orde is”, klinkt het stil. “Ik ben best gelukkig, heb alles voor mekaar. De onwetendheid om me heen is mijn grootste frustratie. Mensen leven natuurlijk met hun ogen, het is een manier om je uit te drukken. Maar ze moeten zich trachten in te leven in wie blinden zijn; we komen niet van een andere planeet. Ik merk dat het vaak om afstandelijke contacten gaat en dat ze me niet zo snel aanspreken. De optredens zijn natuurlijk wel een manier van integratie. Ik speel op trouwfeesten, recepties, kerstfeesten, overal waar ze me vragen. Mike is er nu drie jaar en ik wil graag ook internationaal doorbreken op toeristische plekken.”

Groot inlevingsvermogen

Ondanks zijn handicap, of misschien net dankzij, heeft hij een groot empathisch vermogen. “Iemand die triest of gelukkig is, dat raakt me. Net daarom ook dat ik graag op feesten speel. Ik wil mensen gelukkig maken en ze horen lachen. Het is leuk om ze een goed gevoel te geven, ik geef mensen graag iets terug. Aan mijn blindheid houd ik een dubbel gevoel over. Ik kan er zelf goed mee om, maar ik mis ook kansen, het nonverbale. Maar ik ben een doorbijter en zal er komen, hoe dan ook.”

Gunther Ritsmans

Mike Elburgh begeleidt op 6 juli in GC de Boesdaalhoeve Rode zingt!, een gelegenheidszanggroep die bekende liedjes zingt ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag. Het publiek kan met tekstboekjes meezingen.

15/06/07: Vlaanderen boven
Sinds een maand kom ik regelmatig samen met een zestal enthousiaste medewerkers van GC de Boesdaalhoeve. We bereiden ons concert voor dat doorgaat op vrijdagavond 6 juli.

Ik geniet echt van de oefensessies. Er wordt heel wat afgelachen en het zijn stuk voor stuk schatten van mensen waar ik mee samenwerk. We hebben nog wat werk aan de winkel, maar wees er zeker van dat we er zullen staan!

Hartelijk welkom op 6 juli in GC de Boesdaalhoeve, Hoevestraat 67, 1640 Sint-Genesius-Rode. Vanaf 20 uur barst daar een heus volksfeest los! Breng familie en vrienden mee, en laat je vervolgens helemaal gaan op nummers van Clouseau, Will Tura, Raymond van het Groenewoud, Noordkaap en nog veel meer! De toegang is gratis! De avond wordt vakkundig aan elkaar gepraat door Marc Huylebroeck.

Meer info via tel.: 02-381 14 55 of via info@deboesdaalhoeve.be

06/06/07: Er valt weer iets te downloaden
Dag allemaal,

Hebben jullie het ook zo druk? Kennen jullie het gevoel om te moeten springen van hier naar daar, en toch nog energie over te hebben? Ik sta er nog steeds versteld van hoe ik van de ene op de andere dag een paar knoppen in mijn hoofd heb omgedraaid en van eerste naar vierde versnelling ben overgeschakeld, voorlopig zonder moeite of spijt. “Hoelang is dat vol te houden?”, is dan de hamvraag. Hopelijk nog een hele tijd want - zo onder ons gezegd en gezwegen - wordt het niet eens stilaan tijd voor een opvolger van “Flight of ideas”? Ja?

Er zijn er blijkbaar nog die er zo over denken. Met een beetje meeval ligt er voor het einde van dit jaar een nieuw schijfje op jullie te wachten. Meer wil en mag ik er voorlopig niet over kwijt, maar nu is alvast geweten waarmee ik me op dit moment bezighoud.

Goed nieuws is er ook voor midifileverzamelaars. Ik heb de files die ik volledig zelf heb geschreven terug online gezet om te downloaden . Het zijn er nu nog maar 7, maar ik weet dat er vraag is naar meer. Vooral kleinkunst in midiformaat is moeilijk te vinden. “Soldiers of love” van Liliane Saint-Pierre bv., is in midiland echt een collectersitem. Ik heb hem nergens gevonden en zeker niet gratis.

De files zijn naar mijn bescheiden mening kwalitatief hoogstaand. Hou er wel rekening mee dat ze gemaakt zijn op een Yamaha Tyros en dus niet tot hun recht komen op andere keyboards. Van elke file kan je wel een mp3 bekomen.

Niet elke file heeft een melodie en ik heb ook geen tijd om dat allemaal piekfijn in orde te brengen. Indien je toch ergens de melodie van nodig hebt, stuur me dan gerust een mailtje; ik help je dan uit de nood.

Val me a.u.b. niet meer lastig met copyright toestanden. De files zijn volledig van mijn hand en daarmee uit! Songs die ik van het net haal en bewerk houd ik voor mezelf.

Ik heb op de downloadpagina ook mijn affiche geplaatst. Dit kan handig zijn als je me hebt geboekt en wat publiciteit wil maken.

Tot binnenkort.

15/05/07: Mei, een maand vol vriendschap
Beste allemaal,

Het is lang geleden dat het leven zo licht voor me aanvoelde. ‘t Lijkt wel of ik sinds 1 mei herboren ben. Ik kom de laatste tijd zoveel vriendelijke, warme mensen tegen, dat ik gewoonweg niet anders kan dan goed gezind zijn. Al die ontmoetingen en schouderklopjes, alle toffe berichtjes in mijn gastenboek, maken me zo gelukkig. Wat een immens verschil met vorig jaar, toen ik nog zat te treuren om een misgelopen contact en vooral om de manier waarop iemand je als het ware bij 't groot vuil kan achterlaten. Maar de vuilniswagen is eindelijk langsgeweest en heeft een hoop narigheid meegenomen. Laat me nog maar even genieten, drijvend op mijn wolkje vol muziek en vriendschap.

Graag blik ik even terug op de muzikale gebeurtenissen van de laatste weken.

Op 20 april speelde ik op een congres van de werkgroep “overzien” op de Revabeurs in de expo te Gent. Ik ontmoette er veel bekenden, mensen die allemaal min of meer in dezelfde sector werken. Aan de reacties te horen viel de muzikale omlijsting best in de smaak.

Ik keek erg uit naar het wijkfeest op 5 mei in Lot. Niet ten onrechte zo bleek, want ik heb me best geamuseerd. Mijn repertoire deed erg zomers aan en werd duidelijk geapprecieerd. De publieke belangstelling was eerder gering, maar de aanwezigheid van mijn allergrootste fan uit Mol, samen met een toffe vriendin van haar, maakte veel goed. Na 4 uur musiceren heb ik met volle teugen genoten van de barbecue en het gezelschap aan tafel. Graag nog even een woordje van dank aan de organisatoren van het wijkfeest, aan Gert in het bijzonder.

Daarna zou ik het concert van de dag erop voorbereiden, maar dat is er niet meer van gekomen. Ik verjaar immers niet elke dag, en ik wilde deze 5 de mei, die al zo leuk voor me was begonnen, feestelijk verderzetten. Een Grieks restaurant leek me wel geschikt om met familie en vrienden de avond door te brengen.

De dag erna was er de open GRIP-show in Mechelen. Een erg geslaagde dag met leuke ontmoetingen en ook wel wat emoties. Ik kon de aanwezigheid van 2 vrienden erg waarderen, heb genoten van de (vaak vrijwillige) inzet van de GRIP medewerkers en vond het korte gesprekje met Bruno Wyndaele erg fijn.

Intussen had mijn ex-stagebegeleider, zeg maar goede vriend Bernard uit Lauwe gebeld. Hij vroeg me of ik niet wilde meespelen in het voorprogramma van Jean Bosco Safari te Kortrijk. Samen met enkele andere jonge muzikanten, hebben we er op vrijdag 11 mei een fantastische avond van gemaakt.

Het optreden kaderde in een project van Integral en kreeg o.m. de steun van Wim Opbrouck (Frankie Loosveld van “het Eiland” op één).

Een klein beetje jammer was dat Jean me niet meer herkende. Ik had hem al eens begeleid tijdens een concert in het jobhuis te Halle. Dat was wel al een jaar of 5 geleden, vandaar wellicht.

Eén van zijn troeven is zeker dat hij de zaal makkelijk op z'n hand weet te krijgen. Zo verdeelde hij het publiek in 4 groepen, en die liet hij vervolgens “Stir it up” van Bob Marley, “Oh donna” van Ritchie Valens, “The tide is high” en “Denis”, beide van Blondie, door elkaar zingen. Het eindresultaat mocht er nog zijn ook.

Na zijn concert volgde nog een leuke receptie. De hele tijd werd ik omringd door sympathieke gesprekspartners, en voor ik er erg in had was het halftwee 's nachts.

Tussendoor oefen ik ook met een toffe bende in Sint-Genesius-Rode. Op vrijdagavond 6 juli zingen en musiceren we een hele avond voor je in de Boesdaalhoeve. Met de Vlaamse feestdag in het vooruitzicht, ligt de nadruk op het Nederlandstalige lied. Meer info volgt nog, maar zorg dat je erbij bent!

Mijn grootste prioriteit op dit moment betreft het leerlingenconcert op zaterdagnamiddag 2 juni op de school waar ik werk. Het is een totaal ander facet van mijn muzikale bezigheden, maar ik nodig je graag uit om mijn talentvolle studenten eens aan het werk te zien.

Hier vind je alvast een uitnodiging voor ons lentefeest.

Opgewekte groet,

Mike

26/04/07: Opendeurdag GRIP VZW op zondag 6 mei in Mechelen
Grip, een VZW die staat voor “Gelijke kansen voor ieder persoon met een handicap”, organiseert haar jaarlijkse Open-Grip-dag op zondag 6 mei in Mechelen. The place to be is ontmoetingscentrum De LindePoort, Begijnenstraat 18, 2800 Mechelen.

Het wordt een bijzonder boeiende namiddag die o.a. in het teken staat van de campagne iedereen model

Ik doe een warme oproep aan jullie om dit krachtig signaal tegen discriminatie en voor gelijke kansen te steunen.

Hieronder volgt alvast het programma van deze happening. Inschrijven is verplicht en kan je voor 2 mei doen op het nummer 02-214 27 60.

13u : Onthaal
13u15 - 14u45 : GRIP-barometer
15u : Open-GRIP-show
17u : Receptie en nababbel

Bekende Vlaming Bruno Wyndaele kruipt voor één keer terug in de huidvan showpresentator. Samen met zijn gasten kijkt hij naar opvallende gebeurtenissen van de afgelopen tijd. Hierin staan de thema's handicap en gelijke kansen centraal.

In de schijnwerpers:

 • De rolmodellen uit de gloednieuwe campagne “iedereen model”.
 • Kathleen Van Brempt is de Vlaamse Minister voor Mobiliteit, Sociale Economie en Gelijke Kansen.
 • Bernadette Vrancken verloor haar broer door een tekort aan gepaste opvang voor mensen met een handicap.
 • Fons Leroy is de grote baas van de VDAB.

De Open-GRIP-show wordt opgefleurd met muziek van Mike Elburgh.

Voor meer info, neem eens een kijkje op Grip

Tot dan, of tot over een paar dagen voor een verslagje.

25/04/07: Wijkfeest op zaterdag 5 mei in Lot.
Dit keer heb ik het me eerder makkelijk gemaakt en heb ik zonder al te veel schroom grote stukken tekst gekopieerd van het persartikel dat Gert me heeft doorgemaild.

10 jaar Wijkfeest “Rond de Vaart” in Lot
Zaterdag 5 mei is het zover: op die dag vieren de bewoners van de Lotse wijken “Over de Vaart” en “Sashoek” – kortweg “Rond de Vaart” – hun jaarlijkse wijkfeest. Niet zomaar een wijkfeest bovendien: dit jaar gaat het om een jubileumeditie, meer bepaald het tiende wijkfeest op rij!

De feestelijkheden vinden als vanouds plaats in en rond het gemeentelijk Paviljoen (‘de Chalet') in de   Walravensstraat. De toegang is volledig gratis. Om eventuele nukkige weergoden niet de kans te geven om roet in het eten te gooien, voorziet de wijkgroep een tent van 300 m²

Jubileumprogramma:

 • Doorlopend vanaf 10 uur: Bloemenverkoop, Ezelkar, Infostandjes, Kinderanimatie, Rommelmarkt, Fotocollage
 • Doorlopend vanaf 12 uur: barbecue met ribbetjes en hamburgers, ballonnenwedstrijd
 • Programmatie:
  11 u: Mike Elburgh - componist-muzikant uit Halle
  15 u: Clown Jobo
  17 u: Swinging Shoemakers - swing uit eigen contreien, moet kunnen
  20 u: Frank Galan -   een overdosis aan Spaanse passie
  21 u: You & Me (coverband uit Nederland) - Music from the Heart

Hopelijk zijn jullie ook van de partij, zodat we een pint kunnen drinken op mijn verjaardag.

17/04/07: Ja hoor, ik ben er nog!
Beste allemaal,
De laatste tijd kreeg ik steeds meer ongeruste mailtjes, omdat ik al 5 maanden niets meer aan deze site had gedaan. Bij deze voorzie ik jullie van enig leesvoer. Het doet me overigens deugd om regelmatig te horen dat mijn tekstjes, verslagjes over optredens en andere weetjes in de smaak vallen.

De afgelopen maanden zijn niet de allermakkelijkste geweest uit mijn bestaan. Zo was het o.a. ongelooflijk druk op het werk, en dit net in een periode waarin ik wat oververmoeid was. Ook op persoonlijk vlak is het soms erg moeilijk geweest. Daarom heb ik me wat op de vlakte gehouden. Ik nam wat rust en werkte in stilte verder; “reculer pour mieux sauter”. En voilà, hier ben ik weer!

Optreden ben ik wel blijven doen. Muziek is en blijft overigens mijn beste remedie.

Van 19 november tot de laatste dag van 2006 ben ik ieder weekend op pad geweest om wel ergens te gaan spelen. Het begon in Huldenberg in zaal de Kronkel. Tijdens het opstellen van mijn materiaal, luisterde ik met bewondering naar het hoge muzikale niveau van de Koninklijke harmonie de Ijsschegalm. Echtwaar, een aanrader voor iemand met muzikale oren! De sfeer tijdens mijn optreden was bijzonder gemoedelijk, en nadien ben ik nog blijven hangen met het bestuur.
Een week later, op zaterdag 25 november, speelde ik zowat een hele dag bij Marchant te Halle en op 2 december was er een leuk feest van de cultuurraad in de Boesdaalhoeve te Sint-Genesius-Rode. De volgende zaterdag naar Brugge, voor een spetterend verjaardagsfeest van Gino. Als je op zo’n manier 50 kan worden, wel, dan zie ik dat ook nog zitten.
De 17de was ik te gast in Londerzeel bij de plaatselijke KVG-afdeling. Het was een heerlijk kerstfeestje, en naar het einde toe speelde ik enkele nummers samen met zanger Gunter van Brabant. Gunter werd in 1993 nog derde in de VTM soundmixshow, met “Doe het licht maar uit” van Mama’s Jasje.
Op 24 en 31 december speelde ik dan opnieuw bij Marchant, ook al een plaats waar ik bijzonder graag kom.

Naar het einde van december toe, begon mijn keyboard weer tegen te sputteren. Ik heb inmiddels weer enkele weken zonder klavier gezeten, maar nu lijken de problemen met de ingebouwde harde schijf definitief opgelost.

2007 bracht me alvast een onvergetelijk verjaardagsfeest van Barbara in Tervuren. Op vrijdagavond 9 februari zat plots haar hele huis vol vrienden, terwijl ze nergens van afwist. De lekkere exotische gerechten, en meer nog de oprechte vriendschap en blijvende contacten zijn voor mij van grote betekenis. Ik heb uren aan de huispiano gezeten en ik heb vernomen dat het instrument nu dagelijks door de kinderen wordt bespeeld.
De avond erop mocht ik naar de stilaan vertrouwde Boesdaalhoeve in Sint-Genesius-Rode, voor de 15de verjaardag van “Vakantiegenoegens”. Zoals altijd was het er fijn en ik leerde Bonzo kennen, een tweekoppig sympathiek bandje.

En toen was het tijd voor carnaval…

Halle en carnaval, dat zijn twee handen op een buik, veelal een bierbuik in dit geval. Je moet maar eens een kijkje gaan nemen op Carnavalitis Om een indruk te krijgen van wat deze gekke bedoening hier allemaal losmaakt. Er staat zelfs een interview van me op deze site.

Mijn muzikale bijdrage bestond uit arrangementen voor carnavalsgroepen “de Postichkes” en “de Lapsjaars”, en voor prins John. Met een overwinning tijdens de plaatselijke liedjeswedstrijd “Halle op losse schroeven”, + een 2de en 3de plaats in de Halse carnaval top 100, lijkt het erop alsof carnaval ook voor mij een jaarlijkse bezigheid wordt.

Maar liever nog ga ik gewoon ergens muziek spelen. Dat deed ik op 10 maart in Mol, tijdens de kampioenenviering van sportievelingen met een visuele beperking. De sfeer was er erg uitgelaten. Drie weken later was ik te gast op het paasfeest van ziekenzorg Negenmanneke. Het duurde even voordat de eerste pasjes op de dansvloer werden gezet, maar nadien was haast niemand nog op z’n stoel te houden. Zelf vond ik het alvast een erg geslaagde namiddag!

De fans die me graag nog eens live aan het werk willen zien, mogen 5 mei en 6 juli in hun agenda aanstippen. Meer hierover volgt heel spoedig.

Tot slot meld ik jullie nog een uitbreiding van de playlist met 100 nieuwe titels.

Mike

23/11/06: Terug naar Marchant
Ik heb alvast mijn dikste trui maar klaargelegd, want die zal ik nodig hebben op zaterdag 25 november bij vishandel Marchant BVBA, Bergensesteenweg 434 te Halle. Bij Marchant is het altijd fris; fris aan de vis, om het met een Vlaamse uitspraak te zeggen. De temperatuur is er niet hoger dan 12 graden.

Van 10 tot 17 uur ben ik er te gast tijdens de jaarlijkse opendeurdagen. Terwijl de klanten hun bestelling oesters, kreeft, schaal- of schelpdieren doorgeven, krijgen ze tijdens het wachten een lekkere Gluhwein aangeboden en dan komt wat sfeermuziek wel van pas. Kom gerust eens kijken, luisteren, proeven en bestellen. Lukt het niet op 25 november, geen nood. Op 24 en 31 december is de winkel geopend van 10 tot 19 uur en ik zal er ook zijn!

17/11/06: Novembernieuws
Beste lezer,
Op dit ogenblik verdrink ik helemaal in mijn schoolwerk. Lessen voorbereiden, vergaderingen bijwonen, jaarplannen bijwerken …, het houdt niet op. Daarnaast blijven de vragen om arrangementen te schrijven vlot binnenstromen. En ik die dacht dat het een rustige novembermaand zou worden! Niets is minder waar. 't Ziet er ook niet meteen naar uit dat het de komende weken rustiger wordt. Misschien dat vanaf midden december, wanneer de studenten moeten studeren voor de Kerstexamens, er weer wat tijd over is om meerdere uren per dag met het louter muzikale werk bezig te zijn. Ik leef alvast in de hoop dat het zo zal zijn.

Wellicht heb je opgemerkt dat er vaak een pop-up verschijnt als je mijn site bezoekt. Het gaat meestal om een schermpje met publiciteit voor ringtones. Waar deze pop-up plots vandaan komt is mij en Mielousoft, de ontwerper van deze site, een raadsel. Het volstaat om dit venstertje te sluiten; de reclame is overigens ongevaarlijk, enkel vervelend. Ik hoop dat er snel een oplossing wordt gevonden voor dit probleempje.

Op vrijdagnamiddag 20 oktober musiceerde ik op een seniorennamiddag van Blindenzorg Licht & Liefde, te Kortrijk. Aangezien een groot aantal van de leden van deze vereniging al wat ouder is, was ik verrast dat er maar zo'n 50 aanwezigen waren. Niettemin was het erg gezellig. Er werd veel gezongen en gedanst. Ik kon alle liedjes spelen die ze me vroegen. Dit alles bracht me veel voldoening. Zeker voor herhaling vatbaar!

Om 17 uur ging het dan in vliegende vaart naar Ruisbroek, voor een eetfestijn. Ik heb me best geamuseerd, samen met Guy Huygh, die voor de zang zorgde. Zaterdagavond speelde ik daar ook. De avond was nogal volgestopt met activiteiten, waardoor ik uiteindelijk zo'n uurtje aan het keyboard zat. Het was een leuke ervaring en ik denk dat de organisatoren opgetogen waren met de ruime opkomst, en met onze bijdrage tot het goede doel.

Op zaterdagavond 9 december speel ik op een privéfeest in Brugge. Voor dit concert ben ik nog op zoek naar een chauffeur. Geïnteresseerden kunnen zich melden via 0475-90 23 21, om de praktische afspraken te maken en de vergoeding te bespreken.

In deze nieuwsflash schenk ik graag even aandacht aan twee muzikanten die ik via het internet leerde kennen. Beiden zijn ze voor mij erg belangrijk geweest, en ze zijn het overigens nog steeds. Via hun aanwijzingen leerde ik de mogelijkheden van mijn keyboard beter kennen en kon ik zelf arrangementen schrijven en midifiles bewerken. Nog steeds helpen ze me als ik met een probleempje zit.

De eerste die ik virtueel ontmoette, was Quinten Pendle uit Klerksdorp, Zuid-Afrika. Op het eerste zicht hebben we nogal wat gemeen met elkaar. Zo zijn we beiden jarig op 5 mei, al dachten zijn ouders er 2 jaar eerder aan om hem op de wereld te zetten. We zijn ook allebei blind en hebben hetzelfde Yamaha Tyros keyboard. Ook in onze muzikale manier van werken hebben we dezelfde gedrevenheid en streven we perfectie na. Zijn arrangementen zijn bijzonder mooi, zoals je kan horen op zijn homepage Pendle Pro. Met de andere internetvriend, Johnny Bonde uit Denemarken, zijn wellicht wat minder gelijklopende zaken te vinden, maar daarom is hij niet minder waardevol. Johnny is iemand die steeds tot hulp bereid is en vooral ook heel snel en accuraat antwoordt. We corresponderen heel frequent, via mail, msn en/of skype. Hij legt zich vooral toe op het opluisteren van feestjes. De naam van zijn website, Festmusikbooking, Is dan ook erg toepasselijk.

Veel van zijn site kan ik niet lezen, vooral omdat ik de Deense taal niet erg machtig ben. Ik hoorde hem wel al eens aan het werk en dat was in elk geval de moeite waard!

Ik hoop jullie ooit in het echt te mogen begroeten. Heel veel dank voor de waardevolle hulp. Het ga jullie goed!

Mike

23/10/06: Mag het nog ietsje meer zijn a.u.b. ?
Graag kom ik even terug op de 2 laatste optredens die ik had, in Zuun en in Sint-Genesius-Rode.

Zowel de harmonie te Zuun, als Varo te Rode, zijn twee verenigingen die me nauw aan het hart liggen. Ik kom er dan ook heel graag en de sfeer is in beide gevallen bijzonder gemoedelijk. Daarnaast waren er dit jaar nog wel een aantal gelijkenissen tussen beide plaatsen.

Vooreerst was het telkens bijzonder druk. De vrijwilligers hebben echt hun handen vol gehad om iedereen van het nodige lekkers te voorzien. Het doet me deugd om nog zoveel mensen te ontmoeten die zich inzetten voor hun vereniging.

Voorts valt me steeds meer op hoe “alcohol” het wondermiddel bij uitstek is dat de aanwezigen wat losser maakt. Bij aanvang is alles altijd rustig. De muziek zet ik dan ook erg zacht. Vaak heb ik niet echt rechtstreeks contact met het publiek. Dat is volkomen normaal, want in de eerste plaats heeft iedereen gewoon honger.

Na een tweetal uur verandert dat stilaan. De mensen hebben gegeten maar willen graag toch nog wat nagenieten. Alles wordt ook een beetje luidruchtiger en zelf schakel ik over op iets actievere muziek.

Nog een poosje later komen sommigen zelfs even een praatje met me slaan, of een verzoeknummertje aanvragen. Dat contact vind ik altijd erg gezellig. Zo ontmoette ik in Zuun een leuk gezinnetje, waarvan de opa even met zijn tweejarige kleindochter langskwam. Saartje was erg gefascineerd door die meneer die op al die knopjes zat te drukken. Dit soort gebeurtenissen maakt het voor mij allemaal nog wat aangenamer.

Ik was ook heel blij met het bezoek van familie en vrienden. Bovendien leggen ze makkelijk contact, waardoor ik extra concerten kan inboeken. Heel waardevol allemaal, en ik wil mijn trouwste fans dan ook even bedanken!

De titel van mijn tekst slaat vooral op de publiciteit die ik vooraf krijg, of beter gezegd, die ik niet krijg. Op een affiche staat hoogstens “met muzikale begeleiding”, en op een website die ik hier reeds uitvoerig heb belicht, is geen spoor van Mike Elburgh te vinden, zelfs niet na vrij ernstige pogingen om hier verandering in te brengen. Nochtans mag ik elk jaar terugkomen dus het moet toch wel goed zijn, niet? Misschien is dit het lot van een “achtergrondmuzikant”, maar ik wil toch eens nadenken over een manier waarop dit in de toekomst wat anders kan. Tenslotte is elke vorm van publiciteit meegenomen.

Het gevoel dat ik aan beide optredens overhou is echter meer dan positief. Ik kijk dan ook al uit naar de edities van volgend jaar!

De oktobermarathon loopt zo stilaan naar z'n eind. Er staat nog een druk weekendje voor de deur, maar daarna kan ik weer wat aan m'n repertoire werken, en aan de resto-CD.

Tot slot meld ik nog de verkoop van mijn Yamaha PSR9000 Pro. Het deed me toch wat om dit keyboard in andere handen over te leveren, maar ik ken de eigenaar persoonlijk en hij zal het instrument net zo zorgvuldig behandelen als ik. Veel succes ermee, Jonach!

16/10/06: Opnieuw naar “de Kronkel” in Huldenberg, op zondagavond 19 november. Dit keer ben ik te gast bij de Koninklijke Harmonie “de Ijsschegalm”
Ik had al vermeld dat ik best veel positieve reacties kreeg op het optreden voor het Ganspoelinstituut in Huldenberg. Het is niet enkel bij lovende woorden gebleven, want ik mag nog eens terug naar zaal “de Kronkel”.

Daar geeft de Koninklijke Harmonie “de Ijsschegalm” een concert; op zaterdag 18 november om 19 uur, de dag erna om 18 uur. Na het zondagconcert wordt nog gezellig nagepraat bij een glaasje en dit samenzijn mag ik muzikaal omlijsten.

“De Kronkel” is gelegen op het gemeenteplein te Huldenberg. Kaarten voor het concert kosten € 5 in voorverkoop en € 6 aan de kassa.

Voor meer info klik hier.

11/10/06: Wie nog een CD Wil, moet zich haasten.
“Flight of ideas” is zo goed als helemaal uitverkocht; er zijn nog slechts enkele tientallen exemplaren over. Wie nog een schijfje wil, moet er dus snel bij zijn.

Om de uitverkoop nog wat te bespoedigen, kost de CD nog slechts € 10.00!

Bestellen kan via

 • E-mail mike@elburgh.be. Wie gebruik maakt van Paypal Kan via dit e-mailadres het bedrag overschrijven.
 • Storten kan ook op rekening 979-9800339-46 met als melding “Flight of ideas”.
  Na betaling wordt de CD naar je opgestuurd.

10/10/06: Oktobermaand, muziekmaand
't Is alweer meer dan 2 weken geleden dat ik nog wat nieuws op de site heb gezet. Bij deze maak ik wat tijd om daar verandering in te brengen. Het wordt een eerder lange nieuwsflash want er valt wel het één en ander te vertellen. Het is bijzonder druk en dat zal niet meteen veranderen, wel integendeel.

Laat ik beginnen met goed nieuws: mijn keyboard is terug!

Eindelijk! Mijn tyros is hersteld en heeft een grondige check-up gekregen. Ik kan niet echt blij zijn met de snelheid waarmee dit alles is verlopen. Uiteindelijk heb ik zowat 40 dagen zonder instrument gezeten; wat mij betreft de ergste vastenperiode die ik ooit heb meegemaakt. Maar sinds begin oktober kan ik weer aan het werk. En dat zal nodig zijn want alle komende optredens moeten worden voorbereid. Bovendien ligt er nog een stapel onvoltooide carnavalsongs op me te wachten, die hoogdringend hun bestemmeling moeten bereiken.

Om mijn septemberconcerten toch te kunnen afwerken, kon ik gelukkig rekenen op de “goodwill” van Rudi Tastenoe. Ik mocht zijn Tyros gebruiken en ik waardeer dit ten zeerste. Bedankt Rudi!

Het laatste weekend van september nam ik even vrijaf. Ik verbleef enkele dagen in Veilsalm om wat tot rust te komen. Tijdens een uitstapje naar Durbuy, kwam ik met mijn gezelschap terecht in “La note d'or”, een piepklein winkeltje met keyboards, op het eerste zicht uitsluitend Yamaha's. Deze zaak heeft helaas geen website, maar de verkoper was alvast vriendelijk en gaf me een deskundige uitleg over de Tyros 2, de opvolger van het model waar ik op speel.

Vaak hoorde en las ik dat de verschillen tussen de Tyros 1 en 2 eerder beperkt zijn. Qua klankkleur ben ik het daar wel grotendeels mee eens. Er zijn wat meer megavoices en er zitten o.m. een fantastische klassieke gitaar en een trompet in, maar de basis van het eerste model werd toch wel grotendeels overgenomen.

De nieuwe mogelijkheden situeren zich meer op het externe gebied. Zo kan je moeiteloos samplen en wavefiles inladen. Het is dus mogelijk om een wildvreemd arrangement in je keyboard te laden en gewoon wat mee te spelen, of zelfs te doen alsof… Leuk allemaal, al wordt het zo wel moeilijk om het kaf van het muzikantenkoren te scheiden.

Een voorsmaakje van de Tyros 2 kan je hier beluisteren.

Of ik nu meteen ook wil upgraden naar de nieuwste versie? Tja, ik kan daar moeilijk neen op antwoorden, maar dan moet ik toch eerst van een aantal andere Yamaha's afraken. Een onmiddellijke keyboardverandering wordt niet meteen gepland.

Terugblik op 2 optredens

Na het succesvolle concert in Wijnegem, was het even wennen om weer naar de achtergrond te verhuizen. Van 15 tot 17 september speelde ik in het Negenhof te Sint-Pieters-Leeuw. Vrijdag de 15 de was dat op een vernissage. Buiten het feit dat ik in het begin van de avond nogal wat dorst heb geleden, viel het allemaal goed mee. De sfeer werd steeds gemoedelijker en ik denk wel dat de aanwezigen blij waren met een rustig muziekje op de achtergrond.

Hetzelfde kan gezegd worden van de optredens zaterdag en zondag, tijdens de opendeurdagen van het plaatselijk dienstencentrum. Het was best fijn, vooral dan zondag toen zanger Guy Huygh me kwam vergezellen.

Onverwacht veel respons kreeg ik dan weer op woensdag 20 september. Ik was te gast in zaal “de Kronkel” te Huldenberg. Daar hield het Ganspoelinstituut een receptie om de aankoop van enkele woningen in Priesterdelle te vieren.

Ganspoel is een school waar mensen met een visuele beperking, al dan niet in combinatie met een mentale of motorische achterstand, worden begeleid. Enkele bewoners zijn recentelijk verhuisd naar de wijk Priesterdelle. Daar zullen ze onder begeleiding zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren. Ik ben dit soort projecten zeer genegen en was dan ook heel blij dat ik op dit feestje aanwezig mocht zijn. Ik kreeg best veel aandacht van de bewoners en het personeel. Een extra reden dus om het beste van mezelf te geven. Hartelijk dank voor deze toffe avond!

Wat een drukte

Oktober is altijd al een maand geweest waarin ik veel muzikaal werk had, maar deze keer heb ik echt de handen vol. Tussen 6 en 21 oktober werd ik 8 keer geboekt! Dat moet een primeur zijn. Uniek is ook dat er 2 optredens op eenzelfde dag plaatsvinden: op 20 oktober speel ik eerst op een seniorennamiddag in Kortrijk, om daarna een eetfestijn in Ruisbroek op te luisteren. Ik ben alleen maar blij met al dat werk. Ook december belooft intussen een volgeboekte maand te worden. November daarentegen is dan weer heel kalm. Hopelijk kan ik in die periode mijn resto-CD afwerken. Ook een uitbreiding van de playlist zal wellicht wat tijd in beslag nemen. Ik ben dus erg druk bezig, ook met mijn werk als leerkracht trouwens, waardoor de website niet wekelijks van een update wordt voorzien. Toch hoop ik dat jullie me blijven bezoeken, want ik voorzie in oktober nog een vijftal nieuwe aankondigingen.

Muzikale groet,

Mike

20/09/06: Wat een fantastische avond in de vrije orgelclub Antwerpen
Optreden in de orgelclub, AntwerpenHet doet misschien enigszins pretentieus aan als een artiest zelf al begint te spreken over een fantastische avond, maar een beetje gezonde fierheid op een geslaagd concert, dat mag heel af en toe toch wel eens, vind ik.

Op 11 september was ik te gast in het Ruggehof te Wijnegem, waar de vrije orgelclub Antwerpen haar maandelijkse bijeenkomst houdt. Enerzijds was ik heel blij dat ik mocht spelen voor een echt luisterpubliek. Het is eens wat anders dan het brengen van achtergrondmuziek tijdens een receptie.

Anderzijds was ik best wel nieuwsgierig, een beetje ongerust misschien. Tenslotte ging ik optreden voor muziekliefhebbers, kenners die allemaal zelf orgel/keyboard spelen. Bovendien is niet elke orgelliefhebber even happig om te luisteren naar iemand die van een keyboard gebruik maakt. De klank van een ouderwetse Hammond en de pedalen die vinnig voetwerk vereisen, doen velen verlangen naar reeds lang vervlogen tijden.

Om de zenuwen nog wat meer op de proef te stellen, hadden ze in Antwerpen besloten om de Craeybeckstunnel af te sluiten. Een immense file was het gevolg, maar door de rijkunsten van mijn chauffeur was ik nauwelijks te laat. Vlug opstellen dan maar, nauwelijks soundchecken, gauw wat water drinken en hopen dat het publiek het concert zou smaken.

Tijdens het eerste deel koos ik voor nummers waarvan ik dacht dat ze wel zouden aanslaan. Frank sinatra, Nat King Cole, James Last en meer van dat soort monumenten, vuurde ik op de zaal af.

En ja hoor, het klikte meteen! Ik begon me steeds meer thuis te voelen. Ook het luchtige tintje dat ik aan mijn bindteksten meegaf, werd op de manier onthaald waarop ik het graag wilde. Aangezien ik gebruik maak van het brailleschrift, heb ik het dan ook wel eens graag over “mijn blindteksten”.

In deel 2 wilde ik laten horen waar ik zelf heel erg van geniet. Onder meer het speelse “La pulce d'aqua” van Angelo Branduardi, als “Wonderwall”, in een jazzy kleedje gestopt door Paul Anka, kwamen aan bod. Eindigen deed ik eerder up tempo, met “La bamba” van Los Lobos en “Tico Tico” in een versie van Claus Wunderlich, als toemaatje.

Ik ben heel dankbaar dat ik deze ervaring mocht beleven. Nog steeds geniet ik na van de warmte waarmee ik van begin tot einde werd omringd. Velen kwamen me even aanspreken om wat ervaringen uit te wisselen of om wat uitleg te vragen. Om de dialoog nog wat verder te zetten, citeer ik hier en daar iets uit het gastenboek waarop ik nog even wil inpikken. Ik wens trouwens iedereen te bedanken die er een berichtje heeft achtergelaten.

 • Renaat schrijft:
  “Het publiek - nochtans een echt kennerspubliek - was laaiend enthousiast over je prachtige prestatie en na afloop werd ons van alle kanten gevraagd om je spoedig weer eens in ons midden te mogen verwelkomen! Hou je agenda maar alvast binnen handbereik!”

  Het enthousiasme is volledig wederzijds Renaat. Nooit eerder had ik zo'n band met het publiek. Hartelijk dank voor de gastvrijheid. Met heel veel plezier kom ik terug!
 • Robert schrijft:
  “Wanneer kunnen wij eens wat prachtige arrangementen van jou downloaden via je site? Dan kunnen we ook thuis nog eens genieten van je sound bij het musiceren...”

  Vroeger stonden er op mijn downloadpagina midifiles; zowel files die ik zelf had gemaakt, files die ik voor meer dan 90% had herwerkt voor de Yamaha Tyros, en ook files die ik ongemoeid had gelaten omdat ik ze goed vond. Op een bepaald moment kreeg ik het aan de stok met iemand die me wilde pakken op het copyright dat op sommige files stond. Ik heb toen maar besloten om er alles af te halen. Ook al weet ik voor mezelf hoeveel werk ik stop in het maken en bewerken van arrangementen, er zijn soms mensen die gewoon je vel willen. Maar ik had al eens beloofd om de zelfgemaakte files terug te plaatsen en als ik nog voldoende webruimte over heb, dan zijn ze binnenkort weer te downloaden. Overigens heb ik er altijd van gedroomd om op professioneel vlak midifiles te schrijven. Misschien komt het er ooit nog eens van.
 • Ann schrijft:
  “ik had een vriend meegebracht die voor 95% blind is, en die was ongelooflijk fier op u.”

  Wel dat doet me plezier. Niet alle blinden gunnen elkaar het licht in de ogen, tenminste dat is mijn ervaring. Dus ik ben echt wel opgetogen met de fierheid van een lotgenoot.

Een genegen en muzikale groet aan alle leden van de vrije orgelclub Antwerpen!

Mike

15/09/06: Welkom op 7, 8 en 9 oktober, tijdens het jaarlijks eetfestijn van de Koninklijke harmonie Sinte-Lutgardis
Reeds voor het vierde jaar op rij ben ik te gast bij de Koninklijke harmonie Sinte-Lutgardis te Zuun (Sint-Pieters-Leeuw. Stilaan begin ik me er dan ook echt thuis te voelen. Het heeft me in ieder geval steeds geïntrigeerd hoe een klasseharmonie als deze zich laat entertainen door een keyboardspeler. Maar mij hoor je niet klagen natuurlijk; ik kijk er nu al naar uit om al die vriendelijke en gedreven mensen terug te zien. Bovendien, en dat zal jou misschien nog het meest van al interesseren, is de Vlaamse keuken er tijdens deze driedaagse   gewoon ongelooflijk lekker. Allen daarheen dus!

Welkom op zaterdagavond 7 oktober (vanaf 18 uur), zondagmiddag 8 oktober (vanaf 12 uur) en maandag 9 oktober (vanaf 18 uur) in parochiezaal Sint-Lutgardis in de A. Quintusstraat.

11/09/06: Babbel- & knabbelavond + choucroutekermis, op vrijdag 20 oktober en zaterdag 21 oktober in Ruisbroek
Welkom in zaal “ons huis”, Fabriekstraat 9 te 1601 Ruisbroek. Op vrijdagavond 20 oktober kan je er tussen 18 en 22 uur terecht voor een babbel- & knabbelavond. Er wordt van start gegaan met een heerlijk aperitiefje, gevolgd door spaghetti bolognèse of scampis. Dit alles in een bijzonder gezellige sfeer en met een passend achtergrondmuziekje.

Op zaterdag 21 oktober is er vanaf 18 uur de jaarlijkse choucrouttekermis. De ingrediënten zijn eenvoudig en toch meer dan de moeite waard: zuurkool of varkenshaasje in roomsaus, muziek, zang en ambiance.

Info en verplichte reservatie bij Rudi Tastenoe op het nummer 0476-75 42 98. De opbrengst gaat naar “Actie voor Kim”, een plaatselijk goed doel. Ik zet alvast mijn beste beentje voor.

05/09/06: Kaas, wijn en muziek in Sint-Genesius-Rode op vrijdagavond 13 oktober
Mijn trouwste fans zijn zeker de mensen van Varo, die me zowat elk jaar opnieuw vragen om voor de muziek te zorgen tijdens hun jaarlijkse kaas- en wijnavond. Dit doe ik dan ook met heel veel plezier.

Hartelijk welkom op de 19 de kaas- en wijnavond, op vrijdagavond 13 oktober 2006 in Cultureel Centrum Wauterbos te Sint-Genesius-Rode. Vanaf   18 uur zijn de deuren open en kun je genieten van een uitgebreid kaasassortiment en een heerlijk passend wijntje. Leuke achtergrondmuziek zal er dus ook zijn. Een lekkere en uitgebreide maaltijd tijdens een sfeervolle avond, en dit aan een zeer democratische prijs, …, wie kan of wil daar neen tegen zeggen?

Varo steunt projecten voor mensen met een handicap. Meer info en reservatie op het nummer 02-380 32 37.

05/09/06: 't Zijn vreselijke tijden
De laatste dagen klinkt er voortdurend een liedje in mijn hoofd: Café zonder bier van Bobbejaan Schoepen. Daarin zingt hij steeds dat er niets erger bestaat dan een café zonder bier, maar dat is niet juist, want vorige week is mijn keyboard gesneuveld en dat is minstens even erg. Gelukkig kreeg ik meteen een biertje aangereikt om de frustraties enigszins door te spoelen.

Ik zat lekker te spelen, op een heel gezellig doopfeest dit keer. De zon was op deze laatste   zondag van augustus ook van de partij. Alles in orde dus, tot plots de pitchband van mijn tyros begon tegen te spartelen. De pitchband regelt de toonhoogte van je melodienoot. Ik gebruik hem heel vaak om bv. bij een gitaarnoot van de ene naar de andere noot te glijden, zodat de natuurlijke klank van zo'n gitaar wat wordt geaccentueerd. Maar goed, dat knopje doet het dus niet meer. Hoe klein en onbenullig het ook lijkt, voor mij is het vervelend. Het keyboard is nu binnen voor herstelling en vermoedelijk zit ik een paar weken zonder. Gelukkig kan ik enkele dagen rekenen op het exemplaar van een vriend van me, die me even uit de nood wil helpen. Indien er nog iemand is die ergens een tyros op zolder heeft liggen, mail of bel me aub als de bliksem want er ligt een berg werk op me te wachten.   De eerstvolgende optredens hebben plaats op 11, 15, 16, 17 en 20 september. Daarnaast is de stapel arrangementen die ik nog moet afwerken haast niet meer te overzien.

Inmiddels is ook het nieuwe schooljaar herbegonnen. Ik sta sinds begin september weer voor de klas in het Koninklijk Instituut Woluwe.
Deze school biedt onderwijs aan kinderen met een visuele en auditieve handicap, alsook aan studenten met autisme. De klassen worden steeds groter. Daarentegen verkleint het aantal beschikbare instrumenten elk jaar opnieuw, mede door het veelvuldige gebruik. Misschien wil jij me wel wat helpen en heb je nog ergens iets bruikbaars waarmee je de jongeren een groot plezier kan doen. Alles waarmee gemusiceerd kan worden is welkom. Het maakt dus niet uit of het gaat om een trommel, een blaasinstrument of een gitaar. Misschien kan ik zelfs een kleine vergoeding aanbieden, maar erg veel zal het dus nooit zijn. Een school als de onze baadt immers nooit in een financiële weelde.

Ik ben je alvast ontzettend dankbaar mocht je ook mijn werk als leerkracht muzikale opvoeding een duwtje in de rug willen geven.

11/08/06: Een weekendje Sint-Pieters-leeuw, Vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 september in het Negenhof
We
lkom in dienstencentrum Negenhof, St.-Stevensstraat 62, 1600 Negenmanneke (Sint-Pieters-leeuw), tegenover de Carrefour.

Vrijdag vanaf 20 uur organiseert de plaatselijke kunstkring er een vernissage. Zaterdag en zondag gaan de deuren open van 10 tot 20 uur voor de jaarlijkse opendeurdagen.

Ik zal er ook zijn met gepaste muziek. Vooral de deuntjes uit een iets verder verleden zullen aan bod komen. Zondag komt goede vriend en lotgenoot Guy Huygh me bijstaan met zijn uitstekende zangstem. We traden samen al vaker op, en nummers van o.a. Tom Jones, Will Tura, Rob de Nijs en Barry White zijn helemaal op zijn lijf geschreven.

Kom eens proeven van deze gezellige sfeer, genietend van een kleine restauratie, de mooie werkjes die tentoongesteld worden en, niet te vergeten, de muziek natuurlijk.

09/08/06: Terugblik op de Zogeraa
Mijn verblijf in restaurant “de Zogeraa” zal ik niet licht vergeten. Voor de muzikant van dienst, en nog meer voor het personeel, waren het 2 ongelooflijk drukke en lange dagen. Intensief en vermoeiend dus, maar wel een succes over gans de lijn.

Het is vreemd hoe 2 opeenvolgende dagen in hetzelfde restaurant, toch een totaal andere sfeer met zich mee kunnen brengen. Terwijl het eetfestijn vrijdag uitdraaide op een heuse afterparty, met alles erop, eraan, erin, ernaast en soms zelfs erover, was de sfeer zaterdag eerder ingetogen, maar daarom zeker niet minder gezellig. Die gezelligheid kwam mede door het betere weer, waardoor we met z’n allen op het terras konden zitten. Dineren onder de  avondzon, bediend worden door vriendelijke mensen, met daar dan nog zomerse muziek bij …, wat heeft een mens meer nodig om in vakantiestemming te zijn?

Ambiance in restaurant Vrijdagavond was het dus “ambiance in de keet”. Rond een uur of 11werden alle tafels en stoelen aan de kant geschoven. Al  gauw was ik mijn microfoon kwijt aan enkele gelegenheidszangers.  Iedereen was uitgelaten en had er kennelijk deugd van om zich eens goed te laten gaan. Zoiets valt alleen maar toe te juichen natuurlijk, maar ik was toch wel blij toen ik rond halfvier ’s ochtends mijn bed kon opzoeken.

Het samenspelen met een goede zanger brengt toch iets extra’s met zich mee. Het is meer werk, omdat je op elkaar   moet afgestemd zijn, maar aan de andere kant zorgt zang soms wel voor wat meer cachet. Ik overweeg dan ook op bij sommige optredens een topzanger of dito zangeres in dienst te nemen.

Graag vermeld ik nog even de uitbaters Pascal en Cathy. Samen met zeer hard werkend personeel, zorgden ze voor 2 zeer geslaagde avonden. Bedankt voor jullie gastvrijheid en vrienndschap. Met veel plezier kom ik nog bij jullie langs.

De website van de Zogeraa is te vinden op de Linkpagina.

13/07/06: Live muziek in restaurant “de Zogeraa”
Op vrijdag 4 en zaterdag 5 augustus e.k. ben ik te gast in “de Zogeraa” (lokaal dialect voor de zagerij), Kasteelbrakelsesteenweg 492, 1502 Lembeek (Halle). Uit eigen ervaring weet ik dat het eten er bijzonder lekker is en dat je meer dan voldaan naar huis terugkeert. Men is er overigens gespecialiseerd in Steak/entrecôte, wild, vis & mosselen.

Als de weergoden het toelaten, kun je op een prachtig terras genieten van een overheerlijke maaltijd en dito muziek. De uitbater heeft me gevraagd om vanaf 19 uur voor zomerse ambiance te zorgen, een vraag die ik met veel plezier terplaatse zal beantwoorden. Hopelijk ben jij ook van de partij!

Voor meer informatie over “de Zogeraa” neem je best eens een kijkje op de homepage van dit etablissement
www.dezogeraa.be.
Het restaurant is niet zo makkelijk te vinden, dus bekijk misschien even de wegbeschrijving.

Tot dan!

12/07/06: Een update van de playlist plus andere weetjes.
In mijn leven zijn er maar weinig dingen die me weerhouden van het musiceren, maar de laatste maanden ben ik toch zoiets tegengekomen, meerbepaald een verhuis. Vanaf midden juli betrek ik een leuk appartementje in het centrum van Halle, een gezellig stadje zo’n 12 km ten zuidwesten van Brussel. Ik kijk er heel erg naar uit.
Het eerste wat de huisbaas me vertelde, was dat de andere bewoners in het flatgebouw erg op hun rust zijn gesteld. Dit is begrijpelijk, en daarom heb ik hier thuis nog vliegensvlug het arrangement van Lordi’s Hard rock halleluja afgewerkt, want als ik dat ginder zou doen zou ik wellicht binnen de kortste keren weer moeten verhuizen.
Het zal dus wat aanpassen zijn, en de aanschaf van een nieuwe hoofdtelefoon is nu gewoon een absolute must geworden.
Ik laat hier een zolder achter waar ik jarenlang, dag na dag muziek heb gespeeld, gewerkt, gejuicht, gelachen en gehuild. Alles wat ik in het dagelijkse leven meemaakte kon ik hier laten bezinken. Ik zal dit kamertje zo missen, maar ik krijg gelukkig heel veel in de plaats.

Foto tijdens het optredenOverigens heb ik op muzikaal vlak ook niet stilgezeten. Zo was er op zaterdag 17 juni een memoriam voor Raymond Goethals in het cultureel centrum te Sint-Genesius-Rode. De organisatie was in handen van KFC Rode-Verrewinkel, wiens website via de linkpagina is terug te vinden. Door de wereldbeker voetbal in Duitsland, wellicht ook door het fantastische weer, kwam er iets minder volk opdagen dan gepland. Er waren wel een handvol vooraanstaande personen aanwezig, zoals bv. Bart Raes, journalist bij Belgacom TV. Hij presenteerde deze happening en haalde o.m. André Remy (voetbalcommentator bij Canal +) en Alain Ronse (auteur van een boek over Goethals) voor de microfoon. Ook Paul Van Himst was even in de zaal, maar toen ik wilde vragen om met hem op de foto te mogen, was hij al met de noorderzon verdwenen. Er werden wel wat foto’s genomen. Meer over het leven van Raymond Goethals is te vinden op
http://www.worldwidebase.com/bekendepersonen/raymond_goethals.shtml

Ik mocht dus voor de muzikale omlijsting zorgen, en naderhand kwam ik zoveel sympathieke mensen tegen. We hebben buiten nog uren zitten kletsen en de champagne vloeide rijkelijk.

Over champagne gesproken:

Niemand heeft een bod uitgebracht op het aantal nummers dat ik op 31 december 2006 zou kunnen spelen. ’t Was blijkbaar niet zo’n aanstekelijk idee, en ik zal dus met plezier zelf dat flesje kraken.

Binnenkort zal ik weer wat midifiles bij Downloads zetten. Het betreft enkel de files die ik helemaal zelf heb gemaakt. Dat zijn er niet veel, omdat ik tegenwoordig meer bezig ben met het opschonen en helemaal herwerken van bestaande arrangementen. Maar om moeilijkheden met copyrights te vermijden laat ik het publiceren van dit werk maar voor wat het is. Ik denk trouwens na over de manier waarop ik de downloadpagina nuttig kan invullen en of ze niet beter zou vervangen worden door bv. een pagina met fotomateriaal.

Playlist

Er staan weer 100 nieuwe titels in de lijst. Je kan de update op de playlistpagina terugvinden alsook de hele lijst met 1100 titels in een excelbestand. Ik verwijs graag ook nog even naar de luisterpagina, waar meer dan een halfuur muziek te horen is.

Zo, nu ga ik inpakken en wegwezen. Halle-Luja.

01/05/06: Mike Elburgh nu ook in het Engels.
Ruim een maand geleden werd mijn site op een keyboardforum opgemerkt door Philip Cardinaal. Hij bood me aan om mijn webstek te vertalen naar het Engels. Zo'n aanbod kon ik moeilijk weigeren, te meer omdat zijn vertaalstijl me heel erg bevalt. Samen met de inzet van het MieLouSoft team, is de Engelse versie sinds enkele dagen online!

Ik ben ontzettend blij met deze aanwinst. Het geeft me de mogelijkheid om ook buitenlandse contacten te leggen. Zeker in zuiderse landen voorzien heel wat horecazaken nog in muzikale animatie tijdens de zomermaanden. Ik waag het er dan ook op om me daar te gaan aanbieden. Alle hulp bij het maken van publiciteit blijft overigens heel welkom.

Bovendien hebben mijn Engelstalige internetvrienden nu geen excuus meer door steeds te stellen dat ze niets van mijn moedertaal begrijpen.

Ik hoop dat jullie allemaal de weg naar mijn site en het bijbehorende gastenboek blijven vinden.

Heel veel dank aan Philip, Louis en in het bijzonder aan mijn zus Mieke.

30/04/06: De seniorenmix is er!
Betaalbare animatie met gegarandeerd succes in dienstencentra en/of rusthuizen. Neem even de tijd voor wat nostalgie en beluister 30 fragmenten uit de tijd van toen.
Toen ik afgelopen week de seniorenmix aan het samenstellen was, viel het me op hoe melodieus de liedjes van vroeger zijn in vergelijking met de hits van nu. Er werd destijds meer moeite genomen om naar een mooie melodie te zoeken, terwijl nu alles vooral makkelijk en snel in elkaar gezet moet worden. Ik kreeg dan ook steeds meer zin om er iets fijns van te maken, en het eindresultaat stemt me echt wel tevreden. Schlagers, rock & roll, walz, evergreens, tango, samba, meezingers, zelfs een vleugje klassiek en Frans chanson, je vindt het allemaal terug in 12 minuten seniorenmix.
Op de playlistpagina staan alle titels en uitvoerders die je in de demo hoort.
Laat je even meeslepen en haal jeugdherinneringen op. Het loont echt de moeite, al zeg ik het zelf. Fans van Engelbert Humperdinck moeten ook zeker eens luisteren, want die is er per ongeluk twee keer ingeslopen.

Opnieuw bedank ik Ben Braillard voor alle inspanningen die hij heeft geleverd om me bij al dit werk te helpen. Naast sporen en pluimen verdient hij zeker ook een link naar zijn interessante blog
Vlaanderen muziekland.

Reserveer Mike Elburgh voor een optreden en klik op boekingen.

19/04/06: Come and slow with me. Beluister 12 minuten ideale achtergrondmuziek.
Naast een demo met feestelijke muziek, is er nu ook een compilatie te beluisteren met 30 ballads. Deze (achtergrond)muziek is uiterst geschikt voor restaurants, tijdens recepties, een kaas- en wijnavond en meer van dergelijke aangelegenheden. Zonder opvallend te zijn, brengen deze songs je in een sfeer die een absolute meerwaarde geeft aan je evenement. En een muzikant in je midden hebben zal ook wel wat meer aanspreken dan het opleggen van een cd.

Aangezien ik bij het samenstellen van deze demo keuze te over had aan titels, heb ik nummers genomen die ik zelf heel graag speel. Het hadden er best 30 andere kunnen zijn. Wellicht zijn er liedjes bij die je mooi vindt, terwijl andere je dan weer wat minder zeggen. Ik wilde in ieder geval vermijden dat je na 30 slows in slaap zou liggen, dus is het een gulden middenweg geworden tussen enerzijds herkenbare, vaak nogal trage nummers, en anderzijds iets actievere muziek die niet storend is. Om het niet-storende element nog wat te accentueren, kies ik meestal een pianoklank voor de melodielijn. De piano klinkt vrij rustgevend en niet te scherp of te luid. Af en toe neem ik ook wel eens de klank van het instrument dat ik zo graag had kunnen spelen, nl. de gitaar.

Opmerkingen en suggesties zijn overigens altijd welkom in mijn gastenboek of via e-mail.

Er volgt nog een mp3 met een programma voor senioren.

10/03/06: De hoogste tijd voor nieuw klankmateriaal. Beluister Mike's partymix en krijg een voorsmaakje van de manier waarop je feest zou kunnen klinken.
Vanaf vandaag wordt de beluisterpagina in een nieuw kleedje gestoken. De eerste compilatie, met uitsluitend up-tempo nummers is klaar. Er komt nog een montage met achtergrondmuziek, geschikt voor bv. een receptie of een restaurant. Ook voor senioren werk ik aan een demo.

Partymix

De partymix bestaat uit 40 korte fragmentjes, vakkundig aan elkaar gezet door Ben Braillard. Gedurende iets meer dan 12 minuten hoor je muziek die steevast zijn plaats vindt tijdens fuiven, in een discotheek, op openluchtfeesten en/of een barbecue.

Ik ben benieuwd naar jullie reacties via mijn gastenboek of via e-mail.
Veel luisterplezier!

07/02/06: Brussels By Night, of hoe een klein cafeetje wordt omgetoverd tot een stampvol discotheekje
Vorig jaar moet ik zowat de gelukkigste mens op aarde geweest zijn, toen ik na een maartse zwoele avond in café Daringman in mijn bed kroop. Het zag er aanvankelijk naar uit dat ik voor een handvol toeschouwers moest spelen, maar rond een uur of 11 werden ramen en deuren geopend, met een onaflatende overrompeling tot gevolg. Het was zeldzaam warm buiten. Er liep dus nog heel wat volk op straat en velen hadden de weg naar het gezellig café bij Martine snel gevonden. Op de dreunen van vooral muziek uit de jaren 80 werd er gedanst, gezongen, gedronken, gefeest ... Niemand leek op dat moment nog zorgen te hebben, en ik was blij daar voor iets tussen te zitten.

En we doen het nog een keertje over.

Zorg dat je op 25 maart ook van de partij bent! Dan geeft de minivoetbalploeg "Rue de Flandre" haar minibal. Jouw aanwezigheid betekent alvast een duwtje in de rug van deze vereniging.

Vanaf 22 uur word je verwacht in café Daringman, Vlaamsesteenweg/Rue de Flandre, 37 te 1000 Brussel. Een uurtje later begin ik aan mijn nachtshift, met de allergrootste danshits. Het accent zal vooral liggen op de jaren 70 & 80, maar uiteraard zit er ook wel eens een Elvis- of Coldplaynummer tussen. Wie zich een nachtje wil amuseren, moet er gewoon bij zijn! Ik hoop jullie er allemaal te mogen ontmoeten. Kom me gerust even aanspreken of een nummer aanvragen. Tot dan!

12/01/06: Een playlist uit de duizend!
Win een fles champagne!
Hoera! Zonet is het duizendste arrangement spreekwoordelijk uit mijn keyboard gerold. Het betreft de Hippy hippy shake van de Swinging Blue Jeans uit 1963. Wat mij betreft niet meteen het allermooiste nummer, maar een leuke aanvulling op mijn zo compleet mogelijke collectie.

In mijn repertoire staat nu wel voor elk wat wils denk ik: van Elvis tot crazy frog, van rhythm & blues tot techno, van achtergrondmuziek tot de meest gevraagde danshits.

Mijn oprechte dank gaat uit naar trouwe vriend en wandelende popencyclopedie Ben Braillard, die de lijst meermaals aan een grondige controle heeft onderworpen.

Ik zal de eerstvolgende weken wat meer aandacht schenken aan andere facetten van mijn muzikale bezigheden. Een artiest moet overigens niet alleen nummers kunnen spelen; hij moet ze vooral ergens kunnen uitvoeren.

Wie net als ik dol is op champagne en graag op mijn kosten een flesje kraakt, hoeft enkel te voorspellen hoeveel titels de playlist op 31 december 2006 zal bevatten. Stuur je antwoord naar mike@elburgh.be. Er mag gemaild worden totdat er een nieuwe update van de playlist verschijnt. Santé!

01/01/06: Nieuwjaarsbrief
Beste fan,

Is 2006 voor jou ook zo goed begonnen? Heb jij net als ik een cadeau gekregen waarvan je zegt: "dit was nu echt wat ik graag had gewild"? Of staat jouw geschenk al op ebay te koop? Ik ben alvast superblij met mijn eigen domeinnaam! Dankzij MieLouSoft Productions is het afgelopen met dat lange adres van mijn homepage. Surf vanaf nu maar meteen naar www.elburgh.be en blijf op de hoogte van mijn muzikale activiteiten.

Wat het nieuwe jaar te bieden heeft, is nog moeilijk in te schatten, maar hier en daar ligt er wel al iets vast.
Eerst en vooral verschijnt er in de loop van januari nog eens een update van de playlist. Het heeft langer geduurd dan ik zelf had gehoopt, maar de 200 toegevoegde nummers zijn dan ook bijna allemaal echte klassiekers in de wereld van de popmuziek. Het schrijven van dergelijke arrangementen vergt heel veel tijd. Nog heel even geduld, en je vindt binnenkort 1000 titels terug in de playlist. Dit aantal was maar een eerste streefdoel. Om het met een lied van Ramses Shaffy te zeggen: "We zullen doorgaan". Helaas staat dit melodietje er nog niet tussen.

Tijdens een optreden wordt me vaak gevraagd of ik geen cd's heb met daarop de nummers die ik heb gespeeld. Dat is tot op heden niet het geval, maar er zijn serieuze plannen om daar iets aan te veranderen. Je hoort er zeker nog van!

Daarnaast zijn er al een aantal nieuwe optredens gepland. Vaak gaat het om privé-aangelegenheden, maar publieke concerten blijf ik natuurlijk wel aankondigen. Er zijn overigens bezoekers van deze site die echt de moeite nemen om me live aan het werk te zien en zich kenbaar te maken. Ik kan dit alleen maar toejuichen!

Mike Elburgh kan echter nog heel wat promotie gebruiken. Ik krijg altijd koude rillingen als ik het woord "manager" hoor vallen, maar wellicht heb ik toch iemand nodig die zijn/haar schouders mee onder de verdere uitbouw van mijn muzikale loopbaan wil zetten. Ook chauffeurs die me naar en van een optreden willen begeleiden, mogen zich nog steeds melden.

Tot slot beloof ik plechtig om de activiteit op mijn site te verhogen. De playlist- en downloadpagina zullen regelmatig worden bijgewerkt. Ik heb trouwens vernomen dat mijn midifiles nu ook al dienen als gsm-tune. Ik blijf dus met plezier nieuwe arrangementen op de site zetten. Misschien toch nog maar even zeggen dat de files het best te beluisteren zijn in een yamaha tyros. Ik heb geen idee hoe ze klinken op een pc of een ander type keyboard. Naar het resultaat van zo'n gsm-tune ben ik overigens ook heel erg benieuwd. De andere site-updates laat ik je graag zelf ontdekken. Als je regelmatig eens bij me langskomt, geef ik je met veel plezier de sleutel tot een wereld vol muziek.

Het allerbeste voor 2006 toegewenst!

Mike Elburgh

30/11/05: Mike Elburgh 3 dagen bij Marchant te Halle
Wie me eens live aan het werk wil zien, tegelijkertijd genietend van de beste kreeft, oesters en/of andere schelp- en schaaldieren, moet zeker eens langskomen tijdens de opendeurdag van groot- en kleinhandel Marchant BVBA te Halle. Nu zaterdag 3 december ben je hartelijk welkom tussen 10 en 17 uur op de Bergensesteenweg nr. 434. Ook tijdens hun drukste verkoopdagen, op 24 en 31 december zal ik van 10 tot 19 uur aanwezig zijn met gepaste sfeermuziek. Hopelijk ontmoet ik je daar ook en kan je er een serieuze vis aan de haak slaan.

26/09/05: Het traditionele drieluik in oktober komt er weer aan
Tussen 8 en 16 oktober heb ik letterlijk en figuurlijk de handen vol. Voor het derde jaar op rij ga ik dan spelen in Zuun, Sint-Genesius-Rode en Sint-Pieters-Leeuw.

Het begint allemaal zaterdag de 8ste tijdens het eetfestijn van de Koninklijke harmonie Ste-Lutgardis in de A. Quintusstraat te Zuun. De deuren zijn geopend van 18 tot 22 uur. Ook zondag de 9de (tussen 12 en 16 uur) en maandag de 10de (van 19 tot 22 uur), ben ik er te gast. de combinatie van een uitstekende maaltijd met leuke achtergrondmuziek ..., dat kan niet slecht zijn!

Op vrijdag 14 oktober is er de 18de kaas- en wijnavond van Varo te Sint-Genesius-Rode. Afspraak in het cultureel centrum Wauterbos. Vanaf 18 uur liggen de beste kazen en de lekkerste wijn op je te wachten. Ook ik kan aan al dit lekkers moeilijk weerstaan, al ben ik er toch vooral om te musiceren.

Zaterdag en zondag sluit ik dan deze drukke periode af in het dienstencentrum Negenhof te Sint-Pieters-Leeuw. Kom eens een kijkje nemen tijdens de opendeurdagen, op 15 en 16 oktober tussen 14 en 20 uur. Je vindt het Negenhof in de Sint-Stevensstraat 62, tegenover de Carfour.

15/08/05: Mike Elburgh komt spelen in Kessel-lo
Op zaterdag 3 september ben ik te gast op het Vredeplein te Kessel-Lo. Daar gaat het jaarlijkse wijkfeest door. De barbecue start rond 19 uur. Ondertussen zorg ik voor de muzikale omlijsting, met de grootste hits van de jaren 60 tot nu. Inschrijven kan ter plaatse tegen 5 euro. Tot dan!

02/08/05: Weer 100 Titels erbij
De playlist is weer bijgewerkt en telt nu 800 titels. De update bevat vooral veel werk uit de jaren 80. Enkele nieuwkomers zijn Simply Red, London Beat, Gloria Estefan, Chris Isaak, Madness, Bruce Springsteen en Depeche Mode. Stef Bos zorgt voor de enige Nederlandstalige inbreng.
Alle nummers in de playlist kunnen tijdens een optreden worden aangevraagd. MieLouSoft Productions heeft voor een heel mooi boek gezorgd dat u steeds kan komen inkijken.
De volgende update zal een dubbele zijn en wordt eind augustus verwacht.

15/07/05: Mike Elburgh zoekt chauffeurs
Het lijkt er sterk op dat de muzikale bal eindelijk begint te rollen. Er komen steeds meer aanvragen voor optredens binnen, en dat kan ik alleen maar toejuichen!

Om overal tijdig te geraken, ben ik op zoek naar enkele chauffeurs. Graag verwijs ik even naar de link
over mijzelf, waar je me iets beter leert kennen en het duidelijk wordt waarom ik je nodig heb. Ik woon 15 km ten zuiden van Brussel, en heb optredens verspreid over heel Vlaanderen.

Lijkt het je wat om me tegen vergoeding te begeleiden, neem dan even onderstaand profiel door en contacteer me spoedig.

PROFIEL
Je beschikt over een eigen wagen waarin plaats is voor een keyboard en een geluidsinstallatie. Je verkeert in goede gezondheid. Je kan een handje helpen bij het opstellen van het materiaal. Je bent flexibel.
Op persoonlijk vlak ben je vriendelijk, sociaal vaardig, rustig en vooral niet paniekerig. Je legt vlot contact met mensen die je zeker zullen aanspreken. Je hebt een verzorgd voorkomen. Je bent uiterst betrouwbaar en komt afspraken zonder problemen na.

Geslacht, leeftijd en komaf zijn minder belangrijk.
Praktische zaken zoals de vergoeding worden besproken bij nader contact.

Ik ben bereikbaar via GSM: 0475 90 23 21. Enkel reageren indien ernstig!

Mike Elburgh

28/06/05: Mike Elburgh komt naar Diepenbeek
Op zondag 14 augustus zal Mike Elburgh spelen op de jaarlijkse barbecue van VZW "Casa de Copii". Dit is een vereniging die Roemeense weeskinderen een duwtje in de rug geeft door ze jaarlijks een leuke vakantie in Limburg aan te bieden. De locale vedette Vicky zal met haar zangtalent deze happening mee animeren.
Reden genoeg dus om vanaf 15 uur af te zakken naar zaal "de kei" in de Keistraat te Diepenbeek.
Info en reservatie via biller-frans@tiscali.be

04/05/05: Een dubbele update van de playlist
Ik heb de afgelopen maanden in stilte hard gewerkt om het repertoire te vergroten. Tegen het einde van dit jaar zou ik de teller graag op 1000 zien staan. Voorlopig doe ik het nog met 700 nummers.

Toen ik ergens midden maart in een klein Brussels cafeetje voor de ambiance moest zorgen, viel het me op hoe ik zelf genoot van de muziek uit de jaren 70 en 80. Het publiek reageerde zo mogelijk nog enthousiaster, en daarom vond ik het nodig om het aantal dansbare hits in de lijst gevoelig uit te breiden. Een nummer als "You're the first, the last, my everything" van Barry White doet het nog steeds uitstekend op feestjes. Het is nu eindelijk in het repertoire opgenomen. Ook Abba werd aan een gevoelige update onderworpen. Uiteraard ben ik nog mee met de huidige muziek; zelfs aan "Schnappi" kon ik niet weerstaan.

Stilaan zijn ook de grootste hits aller tijden niet meer veilig. Er zijn helaas nog heel wat hiaten. Zo is er bv. nog geen sprake van music, Angie of Paradise by the dashboard light. Hieraan moet natuurlijk iets gedaan worden. Bohemian Rhapsody kan daarentegen vanaf nu worden aangevraagd.

De playlist zal voortaan enkel nog van updates worden voorzien via een excelbestand. Ik denk er ook aan om wat meer info bij de titels te zetten. Zo zou het misschien handig zijn om te vermelden of het nummer geschikt is voor een receptie, een fuif of een sinjorennamiddag.
En ook de geluidsfragmenten op de site zijn aan hernieuwing toe. Ze dateren nog van toen ik mijn vorig keyboard gebruikte. Nu klinkt alles nog veel beter ...

19/01/05: Meer dan een etmaal non-stop muziek
De playlist is weer eens bijgewerkt. Er staan nu 500 titels in die voor of tijdens een optreden kunnen worden aangevraagd. De update bestaat zoals gewoonlijk uit een allegaartje aan popmuziek. Er is ook ruim plaats voorzien voor modern Nederlandstalig werk. Hier en daar is er een Frans chanson en/of een instrumentaaltje te vinden. Je kan via de playlist of via beluisteren steeds een paar fragmenten horen.

04/11/04: 2 actiefoto's van Mike Elburgh
De 1e foto werd genomen tijdens de kaas- en wijnavond te Rode op 8 oktober 2004. De andere werd genomen op 11 oktober tijdens een eetfestijn ten voordele van de Koninklijke Harmonie Ste-Lutgardis.
RodeKaasavondZuunHarmonie

14/09/04: 100 nieuwe titels in de playlist beschikbaar
Het updaten van mijn repertoire gaat iets trager dan verwacht. Ik schenk zoveel aandacht aan de kwaliteit van het naspelen van de songs, waardoor het niet mogelijk is om er elke week 100 nieuwe bij te voegen, ook al zou ik dat best willen. Er staan nu 400 titels in de lijst. Laten we even uitgaan van de veronderstelling dat elk nummer 3 minuten duurt. Dan komen we nu aan 1200 minuten of 20 uur muziek! Niet slecht, maar het kan nog veel beter. Het wereldrecord keyboard spelen zou 48 uur bedragen en op naam staan van een Spanjaard. Je voelt wellicht aan wat ik wil zeggen: ik hoop inderdaad dit record ooit te breken.

03/09/04: Te koop: YAMAHA PSR 9000 PRO

PSR9000PRO
Topkeyboard met 76 aanslaggevoelige toetsen, en een oneindig aanbod aan uitstekende styles en klanken. Er is een harde schijf ingebouwd. Het keyboard zit in een handige draagtas. Er zit een cd-rom bij met een duizendtal styles en midifiles, speciaal voor de 9000pro. Een handleiding is er natuurlijk ook. Het toestel is in de beste staat.

Prijs: 1850 €
Originele waarde: 3400 €

Neem voor meer inlichtingen contact op via:
mail of via GSM: 0475 90 23 21

01/09/04: Mike Elburgh te gast in Zuun
Voor het tweede jaar op rij zal ik het jaarlijkse eetfestijn van de koninklijke harmonie Ste-Lutgardis van Zuun opluisteren. Het evenement gaat door in zaal Sint-Lutgardis in de A. Quintusstraat.

Voor een uitstekende maaltijd, heel wat gezelligheid en ... de beste muziek natuurlijk, kan je er terecht op:
Zaterdag 9 oktober van 18.00 tot 22.00 uur
Zondag 10 oktober van 12.00 tot 16.00 uur
Maandag 11 oktober van 18.00 tot 21.00 uur.

Kaarten kunnen verkregen worden via het secretariaat op Tel.: 02-532 01 43.

Aarzel niet om deze schitterende vereniging een duwtje in de rug te geven door jouw aanwezigheid! Het adres van de homepage vind je hier.

30/08/04: Oktober wordt drukke maand voor Mike Elburgh
De maand oktober is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de drukste maanden voor Mike Elburgh. Naast een hoop privéfeestjes is Mike ook te gast op een kaas- en wijnavond en op een opendeurdag. Allen daarheen!

Op vrijdagavond 8 oktober is er de jaarlijkse kaas- en wijnavond van VARO, in cultureel centrum "Wauterbos" te Sint-Genesius-Rode. Van 18 uur tot na middernacht zorgt Mike Elburgh voor achtergrondmuziek.

VARO financiert reeds jarenlang projecten voor personen met een handicap. Het evenement is een heuse aanrader en wordt al voor de 17de keer georganiseerd.

Info en reservatie bij Dhr. Stoffels op
Tel.: 02-380 69 50.

OPENDEURDAGEN NEGENHOF

Een week later speelt Mike op de opendeurdagen van dienstencentrum "Negenhof" te Sint-Pieters-Leeuw. Op zaterdag de 16de is dat van 16 tot 20 uur, en zondag de 17de van 14.30 tot 20 uur. Het Negenhof is gelegen in de Sint-Stevensstraat nr. 62, tegenover de Carfour.

23/07/04 Heel wat nieuw mp3-materiaal te beluisteren!!!
Vanaf vandaag is de pagina "beluisteren" in gebruik. Daarop is een aantal fragmenten uit mijn repertoire te horen. Elke mp3 duurt ongeveer een minuut en klinkt net als tijdens een optreden. Uiteraard worden de nummers live volledig gebracht. Het lijstje bevat voor elk wat wils: oldies, het betere werk uit de jaren 70 en 80, plus enkele moderne hits. Geniet even mee van mooie achtergrondmuziek of wat steviger werk. Klik op beluisteren om naar de geluidsfragmenten te gaan. Je kan ook naar de playlist om daar de nummers voorzien van een link te horen.

03/05/04: Te koop: digitale piano
De Kurzweil PC 88 digitale piano is te koop. Het betreft een piano met 88 toetsen. Hij is aanslaggevoelig, en heeft 64 uitstekende klanken aan boord. Er zijn geen luidsprekers ingebouwd, wat maakt dat het instrument moet worden gekoppeld aan een versterker. Het gebruik van een hoofdtelefoon is mogelijk.
Het toestel verkeert in goede staat. De prijs is overeen te komen. De PC 88 hoort zeker thuis in het rijtje van uitstekende digitale piano's. De piano is te horen op de CD-pagina, o.a. tijdens het 2de, 9de, 10de 11de en 12de nummer van de demo.
U kan contact op nemen via Mike Elburgh of via gsm: 0475/90.23.21

21/04/04: De playlist bevat nu 200 titels
De playlist is uitgebreid met 100 nieuwe titels en bevat nu 200 songs. Elke maand komt er een dergelijke update. Zodoende zal de lijst in december 1000 bekende nummers bevatten. Een titel uit de playlist kan steeds tijdens een optreden worden aangevraagd.

10/04/04: De links pagina in gebruik
Vanaf nu is de pagina met links in gebruik. Het is de bedoeling dat deze pagina een verzamelplaats wordt van interessante adressen. Neem rustig de tijd om kennis te maken met sites of personen die me heel wat fijne momenten hebben bezorgd.

29/03/04: Verslag van het optreden van Mike Elburgh, uitgezonden door radio Victoria
"Vorige zondag was de Halse radio Victoria live aanwezig bij Opel-garage Surkeyn in Halle. De vestiging vierde er z'n 50ste verjaardag. Wij maakten er de live-uitzending van "De Sporttafel". Voor de microfoon haalden we Yves Buelinckx, Alan Haydock, Marc Van Hasselt, Cyril Habils, Jan Cornelis, Frank Deron...
Muzikaal werden we verwend door Mike Elburgh en Kurt, de zanger van Biezebaaze. Mike speelde "Heaven", "I'm so excited", "Careless whisper" en "The time of my life"; Kurt zong vier nummers uit de Biezebaaze-cd "Wachten op misschien". "LoetseBollekeZoetse" en "Kivief" ontbraken uiteraard niet.
Een feestelijke en geslaagde uitzending!"
(Bron: Ben Braillard, presentator bij Radio Victoria)

Mike Elburgh     Mike Elburgh + Kurt(BiezeBaaze

 

25/03/04: Over mijzelf
Op deze pagina vind je een korte beschrijving van mijn muziekale leventje.

22/03/04: Playlist
De eerste playlist is beschikbaar. Er staan voorlopig nog maar 100 titels in. De lijst is dus zeer onvolledig, maar zal regelmatig met 100 extra nummers worden uitgebreid. Binnenkort verschijnt er ook een aparte lijst met liederen voor senioren.
In de toekomst zullen fragmenten van enkele songs te beluisteren zijn.

19/03/04: Downloads - nieuwe MIDI-file beschikbaar
Er is een nieuwe MIDI-file beschikbaar. Ditmaal is het er één die ik zelf gemaakt heb. Binnenkort komen er nog meer. Ga naar downloads.

17/03/04: Music Please - reserveer Mike Elburgh
Muziek zorgt altijd voor een vrolijke noot. Met Mike Elburgh zit je goed want hij maakt van jouw feest een onvergetelijke avond. Ben je op zoek naar rustige muziek of hou je liever van wat steviger werk zoals Rock & dance? Aarzel niet en reserveer Mike Elburgh voor LIVE-muziek. Klik hier.

04/03/04: CD - beluister een demo versie van Flight of ideas, de debuut-CD van Mike Elburgh
Vanaf vandaag hoor je op de achtergrond op de pagina CD, een demo versie van mijn debuut-CD, Flight of ideas. Houdt wel rekening met een eventuele langere laadtijd van deze pagina. Lees meer details op CD.

19/02/04: CD - beluister southseeing
Op de pagina CD, hoor je op de achtergrond het nummer southseeing. Dit is het 1e nummer van de debuut-CD 'Flight of ideas" van Mike Elburgh. Er volgen nog andere stukjes zodat je een goed "idea" krijgt van de CD.

10/02/04: Het gastenboek is beschikbaar
Vanaf vandaag is het gastenboek beschikbaar. Als je wil kan je er iets inzetten en natuurlijk zijn de berichtjes ook te lezen. Ik kijk met belangstelling uit naar jullie reacties.

05/02/04: Downloads
Op de downloads pagina vind je momenteel een MIDI-testfile. Deze file werd bewerkt door Mike Elburgh. Hoe deze file bij jou door de luidsprekers komt, zal afhangen van de geluidskwaliteit van je soundcard. Het programma waarmee de file wordt geopend is afhankelijk van je persoonlijke instellingen. Geef je reacties door aan Mike Elburgh.

29/01/04: Contacteer Mike Elburgh
Er wordt nog gewerkt aan de pagina's "Boekingen" (Mike Elburgh reserveren voor een optreden), alsook aan het "Gastenboek", waar je je reacties kwijt kan over alles wat te maken heeft in verband met Mike Elburgh.
Voorlopig kan je Mike Elburgh contacteren via:

GSM: 0475/90.23.21
Mail: Mike Elburgh

29/01/04: Nieuws pagina in gebruik
De nieuws pagina is sinds vandaag in gebruik genomen. Het MieLouSoft Productions team werkt hard aan deze site en hoopt om zo snel mogelijk de andere pagina's, met hun respectievelijke inhoud in gebruik te kunnen nemen.

21/1/04: De site van Mike Elburgh is online
Sinds vandaag is de website van Mike Elburgh beschikbaar.

Terug naar boven

© MieLouSoft Productions